Ξεκίνησε η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Μεσολόγγι (βίντεο)

Η διαχείριση των απορριμμάτων και τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου είναι μια ιστορία που έρχεται από παλιά

snapshot32

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Μεσολόγγι

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος “Μια νέα εποχή για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ξεκινά. Αισθάνομαι περήφανος γιατί μιλάει το έργο μας και μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια/ ζητώ ισχυρή εντολή για να έχουμε τη δύναμη να ολοκληρώσουμε όσα αρχίσαμε!

Η διαχείριση των απορριμμάτων και τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου είναι μια ιστορία που έρχεται από παλιά. Μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, χωρίς σωστές προτάσεις και επιλογές, χωρίς ειλικρινή σχέση με τους δημότες και μια πολιτική βούληση 13 και πλέον ετών η οποία όχι μόνο δεν έδωσε τη λύση, αντιθέτως έθαβε το πρόβλημα κάτω από το «χαλί», όπως και τα σκουπίδια μες στο χώμα.

Αυτό το έλλειμμα προτάσεων, επιλογών, βούλησης και αποτελεσματικότητας ήρθε να το καλύψει η νυν Δημοτική Αρχή, η οποία τόλμησε να συγκρουστεί, αμύνθηκε στην κάθε λογής «λάσπη» και με αποφασιστικότητα πέτυχε την οριστική λύση, με τον καλύτερο τρόπο για τα συμφέροντα του Δήμου.

Και όλα αυτά εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων μας στο «να μην έχουμε που να τα πάμε για 2 ολόκληρα χρόνια!».

Είναι πράγματι μια μεγάλη και σπουδαία ημέρα για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Μια τεράστια ανακούφιση αφού μετά από επιμονή, πείσμα και ατσάλινα νεύρα η Δημοτική μας Αρχή ξεπέρασε όλους τους σκοπέλους και είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη χορήγηση «Έγκρισης λειτουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) που βρίσκεται στην περιοχή «Συλλόγου Ακτημόνων Αγ. Συμεώνος», του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου».

Πλέον το Μεσολόγγι γύρισε οριστικά σελίδα!

Αφήνουμε πίσω το παρελθόν της ένοχης σιωπής και επικεντρωνόμαστε στο παρόν και στο μέλλον δίνοντας οριστική λύση μετά από 13 περίπου ολόκληρα χρόνια ανοχής της μη νόμιμης λειτουργίας του ΧΥΤΑ .

Παλέψαμε νυχθημερόν επειδή ο τόπος μας δεν μπορούσε να αντέξει άλλη περιβαλλοντική καταστροφή, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και δυσφήμιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Προς όφελος όλων μας!

Πλέον ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου κοιτάζει με άλλο μάτι την επόμενη μέρα και εγώ αισθάνομαι περήφανος, γιατί μιλάει το έργο μας και μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια.

Από σας, ζητώ ισχυρή εντολή για να έχουμε τη δύναμη να ολοκληρώσουμε όσα αρχίσαμε»

Πηγή:onairnews.gr

Νίκος Κατσακιώρης: «Μπροστά ή πίσω είναι το δίλλημα για τη Δυτική Ελλάδα»