ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΞεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί του Αγρινίου

Ξεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί του Αγρινίου

Ξεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί του Αγρινίου
  • Ήδη στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς φιλοξενούνται 400 παιδιά και μετά την δεύτερη κατανομή ο αριθμός τους θα αυξηθεί
  • Όλα τα παιδιά δεκτά στα ΚΔΑΠ και στο ΚΔΑΠμεΑ
  • Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου 
  • Από χθες οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αγρινίου υποδέχθηκαν τους μικρούς μας φίλους  τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο της πρώτης κατανομής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ Γιάννη Βασιλείου, όλα τα παιδιά που οι γονείς τους είχαν υποβάλλει αίτηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έγιναν δεκτά, περίπου δηλαδή 400 παιδιά.

Χθες επίσης άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ή για τα παιδιά τα οποία έμειναν εκτός ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Η πλατφόρμα αυτή θα κλείσει στις 10 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται πως θα εγκριθούν όλες οι αιτήσεις, που θα υποβληθούν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ακόμη εξαιτίας εκτεταμένων εργασιών αναβάθμισης, δεν λειτουργεί προσωρινά ο 6ος παιδικός και βρεφικός σταθμός Αγρινίου που βρίσκεται επί της οδού Βλαχοπούλου στον αριθμό 25. Οι γονείς θα ενημερωθούν έγκαιρα για την ακριβή ημέρα έναρξης  λειτουργίας του σταθμού.

Θέμα ημερών η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων για το ΚΑΔΠΑμεΑ στην Καμαρούλα στις οποίες θα φιλοξενούνται 100 παιδιά

O Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου

Παράλληλα ο Δήμος Αγρινίου είναι διατεθειμένος να δεχθεί όλα τα παιδιά που θα αιτηθούν να εγγραφούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου: «σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει το νέο κτίριο που θα φιλοξενεί τα 100 περίπου παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ στην Καμαρούλα. Όλο το προσωπικό είναι ήδη εμβολιασμένο και τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τα οποία δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που θα εφαρμόζονται στα σχολεία. Για τα ΚΔΑΠ έχουν ξεκινήσει  ήδη οι εγγραφές, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι πολλές, αλλά από τις 10 Οκτωβρίου θα πάρουμε στα δημοτικά ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους έχουν υποβάλει ή θα υποβάλλουν αίτηση. Φέτος θα λειτουργήσουμε στο δήμο 6 ΚΔΑΠ και εκτιμούμε πως θα φιλοξενήσουν τουλάχιστον 400 με 500 παιδιά. Ο εμβολιασμός του προσωπικού στα ΚΔΑΠ και στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά ήδη το 90% του προσωπικού έχει εμβολιαστεί και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ είναι αυστηρή από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η πανδημία. Οι απολυμάνσεις λ.χ. είναι συχνές».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ενημερώνουν τους γονείς νηπίων και βρεφών,  οι οποίοι είναι δικαιούχοι voucher του προγράμματος  Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής και ενδιαφέρονται για την εγγραφή των παιδιών τους αλλά δεν έχουν καταθέσει αίτηση, ότι  μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά την αίτηση τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://polagrinio.intellisoft.gr έως και τις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.

Αγιασμός στον  Παιδικό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου 

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε χθες στον  Παιδικό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου  με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών  και Βρεφονηπιακών Σταθμών  του Δήμου Αγρινίου.

Ευχές με τους εργαζόμενους  αντάλλαξαν ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου και το μέλος του ΔΣ Π.Γιαννιώτης.

«Ευχόμαστε  καλή χρονιά στα παιδιάμας και καλή δύναμη στους γονείς και το  προσωπικό των παιδικών σταθμών. Υποδεχόμαστε και φέτος νήπια και βρέφη  σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.  Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων ενισχύοντας συνεχώς τις δημοτικές δομές .Θέλω να ευχαριστήσω    τους εργαζόμενους και την Διευθύντρια Κ. Αγγελοπούλου  για τη συνολική  προσπάθεια», ανέφερε σχετικά ο Γ. Βασιλείου.

Κωνσταντίνος Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 38 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.840 σε όλη την χώρα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr