ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΞεκίνησαν και οι γεωτρήσεις για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας στον Εύηνο

Ξεκίνησαν και οι γεωτρήσεις για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας στον Εύηνο

Ξεκίνησαν και οι γεωτρήσεις για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας στον Εύηνο

Ξεκίνησαν και οι γεωτρήσεις για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας στον Εύηνο ενώ στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η δημιουργία της προσωρινής γέφυρας στον ποταμό στην περιοχή του Ευηνοχωρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Η εξέλιξη αυτή μόνο ανακούφιση και αισιοδοξία φέρνει στους κατοίκους του Γαλατά, του Περιθωρίου και όχι μόνο, οι οποίοι επί μήνες ήταν αποκλεισμένοι και αναγκάζονταν να κάνουν 70 χλμ την ημέρα, μέσω της Ιόνιας Οδού, για να φτάσουν από το σπίτι τους, στο Μεσολόγγι όπου κατά κύριο λόγο εκεί έχουν τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους, εκεί είναι τα φροντιστήρια των παιδιών τους, το Νοσοκομείο κλπ.

Στις επόμενες 20 περίπου ημέρες η γέφυρα που κατασκευάζεται και είναι η προσωρινή θα δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ παράλληλα όπως αναφέρει στη «Σ» ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Σπύρος Τραχύλης ήδη στο σημείο γίνονται γεωτρήσεις, ώστε να έχουν οι μηχανικοί την εικόνα που πρέπει για το υπέδαφος και να ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας.

Η εικόνα που υπάρχει στους κατοίκους της περιοχής είναι ότι  η υποδομή που έχει γίνει μέχρι στιγμής για την προσωρινή γέφυρα είναι σοβαρή και αυτό θα τους γλιτώσει από την ταλαιπωρία που ζούσαν επί μήνες, αλλά και τον οικονομικό μαρασμό που βίωναν λόγω των υπέρογκων εξόδων που απαιτούνται για να μετακινηθούν από την περιοχή προς το Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Σπύρος Τραχύλης τόνισε:

«Βάσει της ενημέρωσης που έχω σε 15 με 20 ημέρες η προσωρινή γέφυρα θα είναι έτοιμη. Αναμένουμε το Σαββατοκύριακο που λένε πως τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός και να δούμε κατά πόσο θα αντέξει η παλιά προσωρινή γέφυρα, αλλά και πως θα ανταποκριθεί και η κατασκευή που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τη νέα προσωρινή γέφυρα. Η κατασκευή της προσωρινής γέφυρας είναι έργο του Κράτους, ούτε καν της Περιφέρειας και γνωρίζω πως κατασκευάζεται ώστε να περνά το νερό του Μεσολογγίου και οι οπτικές ίνες. Έχουν χρησιμοποιήσει για την κατασκευή της ενισχυμένο σκυρόδερμα μαζί με κιούνια.

Φτιάχνουν μια καμπύλη ώστε αν το νερό είναι πάρα πολύ να περάσει από πάνω και να μην την παρασύρει. Αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα θα υπάρχει ο προγραμματισμός, όπως γνωρίζω, να κλείνει η γέφυρα και να χρησιμοποιούμε την Ιόνια Οδό για λόγους ασφαλείας, αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχει πρόβλημα πλέον, διότι το άνοιγμα του ποταμού στο σημείο είναι τεράστιο. Ο καιρός βοηθάει στο να έχουν γοργούς ρυθμούς στα έργα και ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί στο γνωστό χρονικό πλαίσιο το έργο, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος και να μην βασανιζόμαστε πάλι”.

Για τη μόνιμη γέφυρα σημείωσε: “Αυτή την στιγμή βρίσκονται στο σημείο μηχανικοί και πραγματοποιούν γεωτρήσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας. Θέλουν να εξετάσουν το υπέδαφος ώστε μόλις ολοκληρωθούν τα έργα της κατασκευής της προσωρινής γέφυρας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή της μόνιμης γέφυρας. Αυτή την ενημέρωση έχω, όπως επίσης γνωρίζω πως έχουν έρθει πολλοί εργολάβοι από την περιοχή και δουλεύουν, ώστε να «τρέξουν» γρήγορα τα έργα και πράγματι οι εργασίες εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

«Το χρονοδιάγραμμα που είχαν δώσει το καλοκαίρι και έλεγαν πως οι εργασίες για την προσωρινή γέφυρα θα ολοκληρώνονταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου περίπου δεν ισχύει, αλλά σημαντικό είναι ότι οι εργασίες εκτελούνται σε γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου, ίσως όμως και νωρίτερα.

Η γέφυρα αυτή δεν θα είναι προσωρινή, καθώς όταν γίνει και η κανονική γέφυρα από την προσωρινή θα μπορούν να περνούν τα αγροτικά μηχανήματα και όποιος άλλος το επιθυμεί. Σκοπός της κατασκευής της γέφυρας αυτής είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος, καθώς η κανονική γέφυρα λένε πως θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2023, αλλά θα είναι τότε; Αυτό είναι το ζήτημα.

Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά η προσωρινή γέφυρα, γιατί βλέπουμε πως τα έργα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Η υποδομή όπως φαίνεται είναι καλή, έχουν χρησιμοποιήσει κιούνια, αλλά εκτιμώ πως αν τα καιρικά φαινόμενα είναι σαν αυτά που επικρατούσαν τότε που έπεσε η γέφυρα, δεν θα μας επιτρέπουν να περνάμε.

Σημασία έχει πως γίνονται τα έργα και ελπίζουμε να ξεκινήσει και η κανονική γέφυρα να κατασκευάζεται. Συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης ο Θανάσης Μαυρομάτης για να φτάσουμε στην κατασκευή της προσωρινής γέφυρας, της οποίας η υποδομή φαίνεται να είναι πολύ καλή. Η συμβολή αυτή ήταν πολύ σημαντική».

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Κώστας Χονδρός

Κολωνός: Συνελήφθη και ο τέταρτος βιαστής

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ