ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΞεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου
  • Εμβολιάστηκαν την πρώτη ημέρα περισσότερα από 90 άτομα

«Ενεργοποιήθηκε» από το Υπουργείο η τοπική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και από χθες Τρίτη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Την πρώτη μέρα είχαν προγραμματιστεί παραπάνω από 90 ραντεβού για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει δύο εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία για να φτάσει ο ηλικιωμένος, που έχει προγραμματίσει το ραντεβού του, θα περάσει από θερμομέτρηση, από το σημείο που θα δώσει τα στοιχεία του και θα αναμένει τον εμβολιασμό του, ενώ λίγο πριν τον εμβολιασμό οι γιατροί παίρνουν το ιστορικό του ηλικιωμένου.

Μετά τον εμβολιασμό που διαρκεί λίγα λεπτά, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο μεταφέρονται σε ειδικό χώρο, για να αναμένουν όπως προβλέπεται, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας παρενέργειας.

Το Κέντρο Υγείας Αγρινίου λειτουργεί καθημερινά και το Σάββατο για τον εμβολιασμό κατόπιν φυσικά ραντεβού, ενώ οι ώρες λειτουργίας του είναι από 8.00 το πρωί μέχρι και 8.00 το βράδυ, ώστε να καλυφθούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Ο Κώστας Ποσονίδης συντονιστής της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και η Ντίνα Σιδέρη Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αγρινίου και Πρόεδρος των Ιατρών του Κ.Υ. ανέφεραν: «ξεκίνησε ο εμβολιασμός με αρκετά ραντεβού, πάνω από 90, για την πρώτη ημέρα. Ως πρώτη ημέρα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, εμβολιάζουμε άτομα άνω των 80 ετών, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, προσωπικό και θεραπευτές από ιδιωτικά θεραπευτήρια, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς. Ο προγραμματισμός είναι να εμβολιάζουμε συνεχώς μέχρι να καλυφθεί κάποιο ποσοστό του πληθυσμού, ενώ τα ραντεβού που υπάρχουν είναι και για το Σάββατο και για κάθε Σάββατο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

«Άντεξε» το Αγρίνιο – Έγκαιροι αποδείχθηκαν οι καθαρισμοί της Περιφέρειας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr