ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΞεκίνησαν τις αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Μεσολόγγι

Ξεκίνησαν τις αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Μεσολόγγι

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.energo-eke.gr υποβάλλονται οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για το οποίο πρώτη έγραψε η «Σ».

Ξεκίνησαν τις αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Μεσολόγγι

Από σήμερα οι δικαιούχοι του δήμου Μεσολογγίου υποβάλουν ηλεκτρονικά μόνο τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Οι κάτοικοι-δικαιούχοι μόνο του συγκεκριμένου δήμου, από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Στην πράξη εφαρμόζεται από σήμερα το πιλοτικό πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Κάτοικοι-δικαιούχοι συνολικά 13 δήμων σε όλη την χώρα, εξ αυτών και ο δήμος Μεσολογγίου, ο μοναδικός από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, από σήμερα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους ώστε να ενταχθούν στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα. Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.energo-eke.gr μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το βοήθημα αυτό θα εισπραχθεί απο τους δικαιούχους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014, ενώ από το νέο έτος η είσπραξή του θα υπολογίζεται από την αρχή του μήνα όπου ο κάθε δικαιούχος θα συμπληρώνει και θα υποβάλει την αίτηση στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ο Υπουργός Εργασίας κ Γιάννης Βρούτσης έχει δηλώσει ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί την πιο σημαντική και ελπιδοφόρα κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει δει ο τόπος. Την ίδια στιγμή κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες, ώστε να μην μείνει απ έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων ήδη από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας πραγματοποιούνται ταχύρυθμα σεμινάρια σε υπαλλήλους των 13 επιλεγμένων δήμων της Ελλάδας, όπου επιλέχθηκαν κατόπιν μελέτης και σύγκρισης οικονομικών δεδομένων, για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Για την ιστορία, η γνωστοποίηση της συμμετοχής του δήμου Μεσολογγίου στο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έγινε από την «Σ» όταν ακόμη γίνονταν οι μελέτες ώστε να αποφασιστεί αν από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα το Μεσολόγγι ή ο Πύργος.

Βέβαια, η ύπαρξη του εν λόγω βοηθήματος μόνο θετική δεν είναι για την ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον όταν προβλέπεται η επέκτασή του και σε άλλες πόλεις.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr