ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞεκινάνε οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο δημοτικό λαχανόκηπο του δήμου Αγρινίου

Ξεκινάνε οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο δημοτικό λαχανόκηπο του δήμου Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου, με αφορμή την ανανέωση των καλλιεργειών στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, προσκαλεί τους πολίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.

Ο δημοτικός λαχανόκηπος, που ήδη λειτουργεί εδώ και ένα έτος με επιτυχία, είναι σε κατάλληλη δημοτική έκταση με υποδομές για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και λειτουργεί οργανωμένα με καθημερινή υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό.

Σε κάθε  ωφελούμενο, δημότη ή κάτοικο, παραχωρείται κηποτεμάχιο των 50-70 τ.μ., φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη έτσι ώστε ο πολίτης  να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και με την υποχρέωση των δικαιούχων να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452, 454, 456). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  HYPERLINK «mailto:dtoa@agrinio.gr» dtoa@agrinio.gr, dimotikoslaxanokipos@yahoo.gr
Η λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας», το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Ε. Υ. Δ. Ε. Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια δομή που συμπληρώνει τις δράσεις και παροχές του κοινωνικού συσσιτίου και του κοινωνικού παντοπωλείου, στοχεύοντας στη διατροφική επάρκεια των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης .

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr