ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΞεκινάει η 3η Κατηγορία

Ξεκινάει η 3η Κατηγορία

γ επσναΑυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει η πρώτη αγωνιστική της  Γ’ ΕΠΣΝΑ από την οποία οκτώ – ή και εννέα ομάδες αν η Αιτωλοακαρνανία ανεβάσει ομάδα στη Γ’ Εθνική – θα  προβιβαστούν  στην δεύτερη Κατηγορία. Τρεις οι όμιλοι και για ορισμένες ομάδες είναι πρόσφορο το έδαφος να ανασυνταχθούν με νεαρούς παίκτες,  ώστε στο μέλλον να διεκδικήσουν πιο μεγάλους στόχους.  Πάντως υπάρχουν αρκετές ομάδες που θέτουν τον πρωταθλητισμό αποκλειστικά ως επιδίωξη για φέτος. Ωστόσο σε μια τέτοια Κατηγορία που δεν υφίσταται ο φόβος υποβιβασμού, καμία ομάδα δεν τα πει «όχι» στο ενδεχόμενο ανόδου.

 

Όσον αφορά τις ομάδες που ανεβαίνουν Κατηγορία η Ένωση αναφέρει στην προκήρυξη πως με ποιον τρόπο θα προκύψουν οι ομάδες αυτές:  «Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και στους δύο γύρους του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας, το 1ο σωματείο κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας στην Β’ κατηγορία (3 σωματεία), τα επόμενα 3 σωματεία κάθε ομίλου, δηλαδή αυτά που θα καταλάβουν την 2η, 3ηκαι 4ηθέση, θα αγωνιστούν σε ένα γύρο (3 εντός και 3 εκτός έδρας αγώνες) με τα αντίστοιχα σωματεία των άλλων ομίλων, μεταφέροντας ταυτόχρονα την βαθμολογία των μεταξύ τους αγώνων στο νέο πρωτάθλημα.  Δηλαδή, θα γίνει βαθμολογία μεταξύ των 3 ομάδων κάθε ομίλου στους μεταξύ των 3 αυτών ομάδων αγώνες».

 

Στον 1ο όμιλο ξεχωρίζει το όνομα του Αράκυνθου Ματαράγκας, που θέλει την επάνοδο στην παραπάνω Κατηγορία και με αρκετές φιλοδοξίες ξεκινά η ομάδα του Γαλατά. Στον όμιλο αυτό αναμένεται δυνατή και η Μάστρου και ποτέ… δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει ο Α.Ο. Παπαδατών, ή άλλες ομάδες όπως η Ακαδημία Ναυπάκτου.

Πιο πολλές οι ομάδες με φιλοδοξίες στον δεύτερο όμιλο. Η Σκουτερά έχει θέσει την άνοδο ως αποκλειστικό στόχο, ο Ρηγανάς και το Ελαιόφυτο επίσης προβλέπεται να έχουν πολλές δυνατότητες. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχαστούν ο Μακρυνειακός και δύο μεγάλα ονόματα όπως η Λεπενού και η Γαβαλού, που δεν
«φωνάζουν» για την άνοδο, αλλά δεν τους είναι… αδιάφορη.

Στον τρίτο όμιλο υπάρχει το μεγάλο φαβορί κι αυτό είναι ο Παναμβρακικός Μπούκας (φωτο) με παίκτες που αποτελούν «πολυτέλεια» για την Γ΄ΕΠΣΝΑ. Εδώ φαίνεται να ξεχωρίζει και το Σπάρτο, με αρκετές ομάδες από τις υπόλοιπες να βρίσκονται σε κοντινή… μοίρα.

 

Γιώργος  Παπαϊωάννου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr