ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞεκινά σήμερα η δωρεάν μεταφορά 4.500 μαθητών

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν μεταφορά 4.500 μαθητών

Με λεωφορεία, ταξί, ΚΤΕΛ και μισθωμένα ΙΧ

Ξεκινά σήμερα η δωρεάν μεταφορά 4.500 μαθητών

Νέος διαγωνισμός την επόμενη εβδομάδα για τα αδιάθετα δρομολόγια

 

Ξεκινούν από σήμερα με ταξί, λεωφορεία και μισθωμένα αυτοκίνητα τα μαθητικά δρομολόγια για 4.500 μαθητές σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.  Οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι συμμετείχαν στην πρόσκληση την οποία απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά την περασμένη Πέμπτη, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα πρόσκληση για τα αδιάθετα δρομολόγια αλλά και για κάποια καινούρια που έχουν προκύψει.

Οι συνολικά περίπου 4.500 μαθητές θα μετακινούνται δωρεάν από σήμερα στα σχολεία τους, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν κάποιο αντίτιμο οι ίδιοι, αφού τα σχετικά έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ανάλογα με το δρομολόγιο, οι μαθητές μπορούν να μεταφερθούν με μισθωμένο λεωφορείο ή ταξί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις την μεταφορά των μαθητών έχουν αναλάβει και ιδιώτες με τα δικά τους ΙΧ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το κόστος της μεταφοράς καλύπτεται από την Περιφέρεια. Τέλος, υπάρχει η επιλογή μετακίνησης των μαθητών με τα αστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας χρήση μαθητικού δελτίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι μαθητές δικαιούνται έκπτωσης 50% αλλά και πάλι δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους, αφού η διαφορά καλύπτεται από την Περιφέρεια.

Μετά τον μειοδοτικό διαγωνισμό προέκυψαν κάποια αδιάθετα δρομολόγια, ενώ σε αυτά προστίθενται και κάποια καινούρια ή τροποποιήσεις παλιότερων δρομολογίων. Για αυτά θα εκδοθεί νέα προκήρυξη, η οποία αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών παρέχεται μόνο σε όσους φοιτούν στο πλησιέστερο στην οικία τους σχολείο και όχι σε αυτούς που έχουν επιλέξει διαφορετικό σχολείο.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr