ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞεχείλισε χείμαρρος στο Ξηρόμερο – Προβλήματα σε Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο (εικόνες – βίντεο)

Ξεχείλισε χείμαρρος στο Ξηρόμερο – Προβλήματα σε Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο (εικόνες – βίντεο)

Ξεχείλισε χείμαρρος στο Ξηρόμερο – Προβλήματα σε Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο  (εικόνες – βίντεο)

Επικίνδυνη κατάσταση στο Ξηρόμερο καθώς λόγω της κακοκαιρίας ξεχείλισε χείμαρρος.

Απαιτείται προσοχή σε όλους τους πολίτες που κινούνται ανάμεσα από τους οικισμούς Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη αναφέρει επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου.

Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για σπίτια και περιουσίες. Λόγω της πολύ σοβαρής κατάστασης η προσέγγιση στο σημείο πρέπει να αποφεύγεται για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Συνεργεία του Δήμου Ξηρομέρου και πληρώματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός.

 

Εν τω μεταξύ, η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών που εκδόθηκε χθες Πέμπτη (02.12.21).
Ειδικότερα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους δημότες σήμερα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

  • Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: xiromeronews.blogspot.com

Νέο σοκ: Πέθανε 24χρονη από κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ