ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣτα… χαρτιά η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών για Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο – Δεν έχει στελεχωθεί ακόμα

Στα… χαρτιά η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών για Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο – Δεν έχει στελεχωθεί ακόμα

Στα… χαρτιά η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών για Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο – Δεν έχει στελεχωθεί ακόμα

Τουλάχιστον τραγελαφικά χαρακτηρίζονται όσα συμβαίνουν σε σχέση με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου. Αν και ο νομοθέτης έχει προβλέψει τη σύσταση Υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εν τούτοις, έχουν στελεχωθεί οι Υπηρεσίες μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στην Πάτρα παραμένει στα… χαρτιά.

Οπως είπε ο ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών, Θανάσης Κουμούτσος, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Γάμμα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει φροντίσει να στελεχώσει την Υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που θα έχει στην ευθύνη της την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων νησιών, όταν μάλιστα πρόκειται για τη περισσότερο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας και μία από τις περισσότερο σεισμογενής της Ευρώπης.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Κουμούτσος, το υπουργείο φρόντισε, μέσα σε μία νύχτα, να στελεχώσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αν και υπάρχουν πολλά έμπειρα στελέχη, αυτά δεν χρησιμοποιούνται και μάλιστα, όταν συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός στην περιοχή, μεταβαίνουν σε αυτό επιστήμονες από την Αθήνα. Μάλιστα, τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό του μεγάλου σεισμού στην Ζάκυνθο, όπου μετέβησαν στελέχη με αεροπλάνο από την Αθήνα, ενώ και οι πολίτες πρέπει να υποβάλουν τα χαρτιά στην Υπηρεσία της Αθήνας, καθώς δεν έχει στελεχωθεί της Πάτρας.

Το αποκορύφωμα των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν, είναι ότι το αρμόδιο Υπουργείο στέλει έγγραφα στην υπηρεσία της Πάτρας, τα οποία φτάνουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και τα οποία όμως ουδείς γνωρίζει πού πάνε μετά και πού καταλήγουν, καθώς δεν υπάρχει κανείς ούτε καν να τα πρωτοκολλήσει…

dete.gr

Τρία νέα γήπεδα στη Ναύπακτο και έργα βελτίωσης σε υφιστάμενους αθλητικούς χώρους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr