ΣΥΝΕΙΔΗΣΗLifestyleΣταύρος Ξαρχάκος: Το “ρεσιτάλ” στη Σύρο με …παιδική ορχήστρα και το πάθος για μουσική (Δείτε video)

Σταύρος Ξαρχάκος: Το “ρεσιτάλ” στη Σύρο με …παιδική ορχήστρα και το πάθος για μουσική (Δείτε video)

Σταύρος Ξαρχάκος: Το “ρεσιτάλ” στη Σύρο με …παιδική ορχήστρα και το πάθος για μουσική (Δείτε video)

Σταύρος Ξαρχάκος: Νέα βίντεο από το ρεσιτάλ στη Σύρο – Πώς μεταδίδει το πάθος στα παιδιά.

Είναι κατά πολλούς ο κορυφαίος εν ζωή Ελληνας μαέστρος και συνθέτης. Εφάμιλλος του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκι. Και σε κάθε ευκαιρία ο Σταύρος Ξαρχάκος φροντίζει να αποδεικνύει ότι ζει για τη μουσική και πως αυτή η «φωτιά» που του δημιουργεί στην καρδιά μπορεί να φουντώσει ανά πάσα στιγμή.

Tελευταία «παράστασή» του αυτή που έδωσε πριν από τρία βράδια στη Σύρο, όταν είδε στα πρόσωπα των μικρών μουσικών που είχε απέναντί του το καλύτερο υλικό για να δημιουργήσει.

Ο συνθέτης που ανακηρύχθηκε σε Επίτιμος Δημότης Σύρου-Ερμούπολης, στο γεύμα που ακολούθησε φρόντισε να μοιράσει στιγμές στους νεαρούς μουσικούς, που θα τις θυμούνται χρόνια. Αλώστε τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν το δέος των παιδιών -και όχι μόνο- μπροστά στον μαέστρο που ξεχειλίζει από πάθος.

 

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 83χρονος σήμερα μαέστρος παθιάζεται και «ζει» τη μουσική. Είτε σε παραστάσεις είτε σε άλλες περιπτώσεις, έχει αποδείξει πως όταν παίζει μουσική δεν υπάρχει τίποτα άλλο γύρω του.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την ερμηνεία του στο τραγούδι «Το πρακτορείο», στην ταινία Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη, εκεί που είχε γράψει ο ίδιος τη μουσική εξ αρχής μελοποιώντας τους στίχους του μεγάλου Νίκου Γκάτσου. Μία ερμηνεία θεατρικότατη που δεν μπορεί να ξεχαστεί από τον θεατή.

Αλλά και στις συναυλίες του. Το πάθος του είναι παροιμιώδες, καθώς ο ίδιος δεν διευθύνει απλά την ορχήστρα, αλλά αποτελεί ένα ουσιαστικό κομμάτι του τελικού αποτελέσματος.

MAD VMA 2022: Αδιανόητο περιστατικό – «Πιάστηκαν στα χέρια» Light και Snik (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ