ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞανασυντονίζουν τους δέκτες τους οι τηλεθεατές στην Αιτωλοακαρνανία

Ξανασυντονίζουν τους δέκτες τους οι τηλεθεατές στην Αιτωλοακαρνανία

Ξανασυντονίζουν τους δέκτες τους οι τηλεθεατές στην Αιτωλοακαρνανία

Οι τηλεθεατές αναβαθμίζουν την ποιότητα της εικόνας τους και περνάνε σε νέα εποχή

Συνεχίζεται η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να εκπέμπουν για τους τηλεθεατές στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες. Ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2920) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

Η μετάβαση στις περιοχές αυτές θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι: Αίνος, Ακαρνανικά, Αμφιλοχία, Ανάληψη, Αρόη, Ιθάκη, Καλάβρυτα, Καναλάκι, Κορφοβούνι, Λάκκα Σούλι, Σμέρνα, Φραγκαπήδημα, Φυτείες.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού.

newsit.gr

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Βαρεμένου για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr