ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Ξαναχτυπά» ο «συλλέκτης» ζώων στο Παναιτώλιο; (pics & video)

«Ξαναχτυπά» ο «συλλέκτης» ζώων στο Παναιτώλιο; (pics & video)

«Ξαναχτυπά» ο «συλλέκτης» ζώων στο Παναιτώλιο; (pics & video)

Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων

Αυτοψίες από τις Αρχές

Σε δύο αυτοψίες προχώρησαν οι Αρχές τις προηγούμενες ημέρες σε ιδιόκτητο κτήμα στο Παναιτώλιο μετά από καταγγελίες για κακοποίηση ζώων.

Πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρμόδιες υπηρεσίες και χαρακτηρίζεται ως «συλλέκτης» ζώων. Δηλαδή ως άνθρωπος που έχει περισσότερα ζώα από όσα μπορεί να θρέψει και να φροντίσει σωστά.  Η συγκεκριμένη περίπτωση του κτήματος στο Παναιτώλιο, που από πολλούς φιλόζωους χαρακτηρίζεται ως «κολαστήριο», είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στα τέλη του 2015, πάλι μετά από καταγγελίες πολιτών. Συγκεκριμένα καταγγέλλονταν η ύπαρξη δεκάδων υποσιτισμένων ζώων στο χώρο κάτω από άθλιες υγειονομικά συνθήκες. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, είχε επιβληθεί και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του κτήματος.

Πλέον όμως τα πράγματα σε επίπεδο νομοθεσίας έχουν αυστηροποιηθεί περισσότερο και η κακοποίηση ζώων, αν και εφόσον στοιχειοθετηθεί, αντιμετωπίζεται ως κακούργημα. Οι νεότερες καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κτήμα σε αγροτική περιοχή του Παναιτωλίου –που κάνουν λόγο και πάλι για άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων ζώων- κινητοποίησαν ξανά τις Αρχές. Η Αστυνομία στις 26/12 πραγματοποίησε την πρώτη αυτοψία στο χώρο, ενώ μόλις προχθές 29/12 διενεργήθηκε δεύτερη αυτοψία αυτή τη φορά από μεικτό κλιμάκιο της Αστυνομίας και των υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Υγιεινής. Και φυσικά το επόμενο βήμα είναι τα στοιχεία που συνελέγησαν από τις Αρχές και όλος ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβασιστεί στον Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr