ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΞανά με υπογραφή Παπαναστασίου οι υπερωρίες

Ξανά με υπογραφή Παπαναστασίου οι υπερωρίες

Ξανά με υπογραφή Παπαναστασίου οι υπερωρίες

Με αντίστοιχες αποφάσεις του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκαν οι υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων του δήμου. Το ίδιο είχε πράξει ο δήμαρχος Αγρινίου και τον προηγούμενο μήνα, όπως είχε αποκαλύψει η «Σ».

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η αρμοδιότητα για την υπογραφή πέρασε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στον εκάστοτε Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών. Ουσιαστικά δηλαδή οι Οικονομικές Υπηρεσίες των δήμων έχουν καταστεί αποκλειστικά υπεύθυνες -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- για τον έλεγχο, εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των δαπανών τους.

Πάντως με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, το να υπογράφει ο δήμαρχος, δεν συνιστά «κανονικότητα» και φαίνεται πως η δυσλειτουργία δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς.

Μένει, βέβαια, να δούμε εάν η νέα Κυβέρνηση θα εμμείνει στη γραμμή της προηγούμενης ή θα αναιρέσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση που φαίνεται πως έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Γ. Παπαναστασίου: «Η στείρα αντιπολίτευση δεν οδηγεί πουθενά» – ΗΧΗΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr