Ξανά στο προσκήνιο

Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μετά την ήττα της στις εκλογές της ΕΠΣ είχε δεσμευτεί πως θα παρεμβαίνει στα δρώμενα του ποδοσφαίρου, ώστε να «φρενάρει» τυχόν αρρυθμίες στα πρωταθλήματα του Νομού. Η αλήθεια είναι πως τις εβδομάδες που παρατηρήθηκε έξαρση σε διαμαρτυρίες ομάδων, δεν… έριξε λάδι στη φωτιά. Όμως πρόσφατα έκανε αισθητή την παρουσία της (και την δέσμευσή της) με ανακοίνωση.

Την υπογράφει η Διοικούσα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται πλέον από νέα πρόσωπα και αναφέρει:

«Ήταν αναμενόμενο για ‘μας, τόσο σύντομα από την έναρξη του πρωταθλήματος, να αναγκασθούμε να αναφερθούμε στα ίδια θέματα που είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, όπως η προηγούμενη έτσι και η σημερινή ίδια Διοίκηση της ΕΠΣΑ Αιτωλ/νίας, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο της.

 

  1. Στο πρώτο και κυρίαρχο θέμα της διαιτησίας η συμπεριφορά της κατά την προεκλογική διαδικασία και η εμπλοκή της Επιτροπής Διαιτησίας, όπως είχαμε καταγγείλει, έδειξε τα πρώτα σημάδια. Πολλές ομάδες έχουν «άρει» την εμπιστοσύνη τους στην επιτροπή και πολλές διαμαρτυρίες (ενίοτε έντονες) έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το ανθρώπινο λάθος τώρα μπαίνει στα εισαγωγικά και κανείς δε γνωρίζει τις καλές ή κακές προθέσεις.  Σε παιχνίδια που κρίνονται ή θα κριθούν οι πρώτες και οι τελευταίες θέσεις, το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ο κίνδυνος να υπάρχουν ημέτεροι και υμέτεροι είναι μεγάλος. Στο ίδιο θέμα είναι ηθικά ανεπίτρεπτο για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑ να έχει χορηγία με διαφήμιση στη φανέλα συγκεκριμένης ομάδας και διαφημιστική πινακίδα σε γήπεδο.
  2. Η μη ουσιαστική τροποποίηση του καταστατικού αφαιρεί την δυνατότητα από ένα μεγάλο μέρος των σωματείων (34 στα 88), να εκπροσωπούνται στη διοίκηση και έχει ως αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑ να μη δίνει λογαριασμό σε κανένας απολύτως, γνωρίζοντας ότι τα σωματεία από μόνα τους δε θέλουν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση.
  3. Η προεκλογική υπόσχεση της Διοίκησης (μέσω της Επιτροπής Διαιτησίας) για δωρεάν διαιτησία στα παιδικά πρωταθλήματα, όπως ήταν αναμενόμενο δεν τηρήθηκε και αποδεικνύεται πως ήταν ψεύτικη προεκλογική εξαγγελία όπως και τόσες άλλες.
  4. Αντί της εύρεσης χορηγιών για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων ιδίως αυτών που βρίσκονται σε μακρινές περιοχές με αυθαίρετη και νομικά αστήρικτη απόφαση του Δ.Σ., επιβαρύνθηκαν όλα τα σωματεία με αύξηση στο εξοδολόγιο της Διαιτησίας.
  5. Παρά την εμπειρία τους υποτίθεται από την πρώτη διοίκηση και τις εξαγγελίες για αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου, η ίδια τελματική κατάσταση συνεχίζεται και εξακολουθούν με την προσφιλή τους τακτική, παρότι χειρίζονται δημόσια πράγματα, να λειτουργούν με σιωπή και αδιαφάνεια.

 

Για τους λόγους αυτούς,

  • Ζητάμε την αντικατάσταση της Επιτροπής Διαιτησίας και την σταδιακή αποκατάσταση του κύρους και της εικόνας των διαιτητών μέσα στο γήπεδο

και

  • Καλούμε τα σωματεία σε συσπείρωση με την Κίνηση για να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση».

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr