ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΞανά στην ουρά… όλο το Αγρίνιο

Ξανά στην ουρά… όλο το Αγρίνιο

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν να εισπράξουν τη σύνταξή τους ή τον μισθό τους για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις τους

Ξανά στην ουρά… όλο το Αγρίνιο

Η είσπραξη των συντάξεων και η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, παρά την λήξη της προθεσμίας του, οδήγησαν για άλλη μια φορά χθες τους πολίτες στις τράπεζες. Μεγάλος ο όγκος εργασίας των τραπεζών τις τελευταίες μέρες, ο οποίος θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και αύριο

Μεγάλες ήταν οι ουρές χθες στις τράπεζες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η αναμονή πολιτών έξω απ’ αυτές και στις πέριξ καφετέριες, περιμένοντας υπομονετικά την σειρά τους. Χθες, λόγω και της πρώτης εργάσιμης ημέρας του μήνα, η προσέλευση στα πιστωτικά ιδρύματα ήταν αρκετά μεγάλη, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να εισπράξουν τις συντάξεις τους και άλλοι να πληρώσουν την δόση τους για τον ΕΝΦΙΑ. Ο συνδυασμός των δύο περιπτώσεων ήταν αρκετά συχνό φαινόμενο, καθώς πολλοί ήταν οι συνταξιούχοι που ανέμεναν να εισπράξουν τα χρήματα και να τα καταθέσουν εκ νέου για τον ΕΝΦΙΑ.

Εκτός όμως της αναμονής των πολιτών στις τράπεζες και έξω απ’ αυτές, πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που έπαιρναν τον αριθμό προτεραιότητάς τους και επέστρεφαν στις δουλειές τους με σκοπό κάποια στιγμή να επανέλθουν για να εξοφλήσουν μέρος των οφειλών τους. Αυτή η διαδικασία γίνονταν κυρίως για τον ΕΝΦΙΑ καθώς αδυνατούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έως και την Παρασκευή που τελείωνε η προθεσμία, να καταβάλουν τα απαιτούμενα χρήματα της δόσης τους και μόλις εισέπραξαν από τις εργασίες τους τον μισθό τους έτρεξαν να τα καταθέσουν, πριν ο τόκος αυξηθεί και γίνει μη διαχειρίσιμος. 

Όσα βέβαια πιστωτικά ιδρύματα είχαν την δυνατότητα, αναγκάστηκαν να ενισχύσουν  με επιπλέον προσωπικό το τμήμα της εξυπηρέτησής τους για να διευκολύνουν τους φορολογούμενους, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέθεταν χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ δικά τους, φίλων τους, συγγενών τους, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερεί και η παραμονή να είναι μεγαλύτερη.

Βέβαια, σε περιπτώσεις λήξης προθεσμιών ή πολυκοσμίας κάθε πιστωτικό ίδρυμα, αφού τελειώσει επισήμως το ωράριό τους, στις 2:30, εξυπηρετεί όσους επιπλέον πολίτες βρεθούν μέσα στην τράπεζα, ανεξαρτήτως του αριθμό τους και του χρόνου που θα χρειαστεί να δαπανηθεί επιπλέον από τους εργαζόμενους.

Η ουσία όμως παραμένει ή ίδια. Οι δόσεις δεν τελειώνουν, όπως επίσης ούτε οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, ενώ τα χρήματα της σύνταξης ή του μισθού έχουν ημερομηνία λήξης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι και σήμερα, δεύτερη εργάσιμη μέρα του μήνα, θα υπάρξει το ίδιο κλίμα στις τράπεζες, καθώς η ανάγκη για την είσπραξη της σύνταξης είναι μεγάλη, όπως επίσης μεγάλη είναι η ανάγκη αποπληρωμής της δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην μεγαλώσει ο τόκος, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 0,50 λεπτά για την μια μέρα καθυστέρησής του.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr