Βρυξέλλες: Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Μητσοτάκης – Θετική η Αθήνα στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Ουκρανία και Μολδαβία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο (14-15/12/2023) στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με την ελληνική πλευρά να…

ceb2cf81cf85cebeceb5cebbcebbceb5cf82

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο (14-15/12/2023) στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με την ελληνική πλευρά να συντάσσεται με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Ουκρανία και Μολδαβία.

Χθες, ο πρωθυπουργός, επανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.