Βρούτσης και Οικονόμου δήλωσαν πως δεν θα δείξουν καμία ανοχή στα φαινόμενα οπαδικής βίας

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, ζητώντας την αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης των επεισοδίων…

oikonomou-vroutsis-1

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, ζητώντας την αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης των επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ των δυο “αιωνίων”. 

Σήμερα (12/12) το μεσημέρι μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Οι δυο τους σε δηλώσεις που παραχώρησαν, ζήτησαν την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν γίνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κι εγώ βρεθήκαμε σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη για να καταθέσουμε ουσιαστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την οπαδική βία. Είναι μεγάλος συμβολισμός γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη. Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους. Έχουμε να κάνουμε με πραγματικά περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η οπαδική βία συνδέεται διαχρονικά και με πρόσωπα, ξεπερνά πολλά πράγματα και έρχεται σήμερα να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από ξυλοδαρμούς διαιτητών και άλλες καταγγελίες για πραγματικά περιστατικά. Η πολιτεία και η κυβέρνηση είναι εδώ παρούσα για να δώσει τέλος σε αυτή την πανδημία, αυτή τη μάστιγα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε:

«Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της παρακολούθησης της διαδικασίας για να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών και περιστατικών που συνδέονται με αθλητική και οπαδική βία. Τα στοιχεία θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν».//Γ.

Πηγή: ertsports.gr