Βρούτσης και Λυσάνδρου συμφώνησαν σε όλα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δέχθηκε τη Δευτέρα (15/1) τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, και την αναπληρώτρια πρόεδρο του συνεταιρισμού, Κάτια Κοξένογλου,…

6084491cebeceb2ceb2cebc

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δέχθηκε τη Δευτέρα (15/1) τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, και την αναπληρώτρια πρόεδρο του συνεταιρισμού, Κάτια Κοξένογλου, έχοντας μαζί τους «δίωρη εποικοδομητική συνεργασία, με κοινό στόχο την άμεση βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ανέφερε τα βασικά σημεία του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, επαναλαμβάνοντας ότι η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου είναι το “δέντρο”, καθώς το “δάσος” είναι μην χρειαστεί οποτεδήποτε στο μέλλον να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών 10 ημερών θα επιθεωρηθούν όλες οι (14) εγκαταστάσεις διεξαγωγής αγώνων της Λίγκας, με την αρχή να γίνεται την Τρίτη (16/1) με τα “Απόστολος Νικολαΐδης”, “OPAP Arena” και “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, για τη δρομολόγηση της εναρμόνισής τους με τις νέες προδιαγραφές των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες) και ταυτοποίησης εισόδου των θεατών.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση κατανομής της φετινής χρηματοδότησης σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, που όπως και πέρσι θα ανέρχεται συνολικά σε 66 εκατ. ευρώ και κάθε ΠΑΕ της Λίγκας θα λάβει από 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Super League διαβεβαίωσε ότι η διοργανώτρια αρχή είναι σύμμαχος της Πολιτείας και ότι επί της αρχής είναι σύμφωνοι στον συνεταιρισμό με τις νέες προβλέψεις για την ηλεκτρονική εποπτεία (κάμερες) και την ταυτοποίηση της εισόδου των θεατών, ενώ συνολικά επί των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου θα αποστείλει επιμέρους παρατηρήσεις τις προσεχείς ημέρες.

Ακόμα, πρότεινε (και αποδέχθηκε ο υπουργός) οι παρατηρητές της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) να εκπαιδευτούν άμεσα σε σεμινάριο της Λίγκας, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους, ειδικά τώρα που ενεργοποιούνται διοικητικές ποινές για παραβατικές συμπεριφορές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Συναντήθηκα με τον νέο πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, έναν εξαιρετικό άνθρωπο και ελπιδοφόρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο», επισήμανε ο Υπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε:

«Είχαμε μία εκτενή συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης. Του περιέγραψα τι λέει ο αθλητικός νόμος, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση και τον ενημέρωσα ότι το επόμενο διάστημα, συγκεκριμένα από αύριο, τεχνικά κλιμάκια, θα επισκεφτούν τα γήπεδα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (στο πλαίσιο της επιθεώρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας).

Τα τεχνικά κλιμάκια, συνδιαμορφώθηκαν σε χρονοδιάγραμμα και στελέχωση μαζί με τη Super League, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πρόθεσή μας είναι η συνεργασία, η συμμαχία, κάτι που μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί και από τη συνάντηση με τις ΠΑΕ που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά και σήμερα μέσα από τη συζήτηση που έγινε».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε στη συνέχεια:

«Αυτή η κοινή προσπάθεια, απέναντι στην αθλητική παραβατικότητα θα είναι μια συνεχής προσπάθεια. Εξήγησα στον Πρόεδρο ότι βρισκόμαστε σε ένα ακήρυκτο πόλεμο, διότι το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν και δολοφονήθηκαν δεν ξεχνιέται. Θα αντιμετωπίσουμε την αθλητική παραβατικότητα με κάθε τρόπο, είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Ταυτόχρονα, εξήγησα ότι πρόθεση του Υπουργείου Αθλητισμού και της Κυβέρνησης είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αθλητικό προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Και είδα στο πρόσωπό του κ. Λυσάνδρου τη διάθεση σε όλα τα επίπεδα».

Ο κ. Λυσσάνδρου, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών της εκταμίευσης των ποσών που αντιστοιχούν στη χρηματοδότηση των ΠΑΕ από τους πόρους του Στοιχήματος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η υποδοχή που τύχαμε από τον κ. Βρούτση και η αναλυτική κουβέντα που κάναμε, μας κάνει να αισθανόμαστε αισιοδοξία ότι αυτή η συνάντηση είναι η αρχή μίας συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με στόχο ένα σωστό και μόνιμο αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Πρέπει να χτίσουμε πάνω στο πρακτικό επίπεδο εφαρμογής των νέων μέτρων, κάτι που έγινε στη σημερινή μας συζήτηση, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία των γηπέδων, στη διεξαγωγή των αγώνων, στην εκπαίδευση και στην εξειδίκευση των ανθρώπων, που είναι και μονόδρομος για την επιτυχία».

Πηγή: ertsports.gr