Γιάννης Βρούτσης: “Χρίσματα και στήριξη δίνουμε στην Περιφέρεια – Ειδική περίπτωση η Λευκάδα στο δήμο”

Την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει η ΝΔ σε Περιφέρειες και δήμους επιδιώκουν με την παρουσία τους σε όλη την Περιφέρεια  τα στελέχη του κόμματος. Φυσικά έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και γι αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η παρουσία των στελεχών αυτών στην Περιφέρεια. Μία τέτοια παρουσία ήταν και η χθεσινή του πρώην υπουργού Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση στη ΝΟΔΕ της Λευκάδας…

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν μια μεγάλη εκλογική μάχη με πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Μια μάχη ξεχωριστή, μια μάχη με διακριτά στοιχεία γιατί αυτή η μάχη η εκλογική σε όλα τα επίπεδα ουσιαστικά θα σημαίνει μια αλλαγή πολιτική πολύ σημαντική για την Ελλάδα αυτή που επιδιώκουμε επί τέσσερα και πλέον χρόνια και την οποία ενστερνίζεται απόλυτα η ελληνική κοινωνία και το μήνυμα από παντού είναι «διώξτε τους χθες». Η μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών είναι μια μάχη η οποία θα κρίνει πολλά πράγματα όχι μόνο σε επίπεδο δικής μας εμβέλειας, δηλαδή ελληνικής επικράτειας, αλλά και στην Ευρώπη. Ουσιαστικά συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος της ευθύνης, της λογικής και ο κόσμος του λαϊκισμού και απέναντι στο μέτωπο του λαϊκισμού είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Να διώξουμε τον λαϊκισμό ο οποίος υπονόμευσε και τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τα θεμέλια της χώρας μας. Τη γύρισε πίσω και το τίμημα του λαϊκισμού το νιώσαμε αρκετά έντονα και το πληρώσαμε επίσης πάρα πολύ. 80 δισεκατομμύρια ευρώ στοίχισε το πείραμα του κυρίου Τσίπρα μαζί με τον κύριο Καμμένο, οι οποίοι από το 2014 με μια ρητορική η οποία υπονόμευε το εθνικό συμφέρον πήραν την εξουσία από την πλατεία Συντάγματος και τους διαμαρτυρόμενους και αγανακτισμένους, πέρασαν στη Βουλή και το τίμημα φυσικά για την Ελλάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλο.”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ με την παρουσία  της υποψήφιας Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα.

Σε ερώτηση του lefkadapress για το ποια είναι η θέση της ΝΔ σε ότι αφορά τα στελέχη της που συμμετέχουν και σε άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια εκτός από αυτό που στηρίζει το κόμμα, ο κ. Βρούτσης ήταν σαφής:

Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση. Στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε πει ότι χρίσματα, στήριξη και αγκάλιασμα δίνουμε στις Περιφέρειες . Για παράδειγμα η Ρόδη Κράτσα που τη στηρίζει η ΝΔ απόλυτα και είμαστε όλοι οι συστρατευμένοι μαζί της στην προσπάθεια να αλλάξουμε τον περιφερειακό χάρτη της χώρας . Με μαθηματική βεβαιότητα πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις Περιφερειακές εκλογές. Αυτή είναι η θέση μας. Στις δημοτικές εκλογές δεν είμαστε τόσο αυστηροί, όπως πχ στη δίκη μου εκλογική περιφέρεια, στις Κυκλάδες, δεν έχει δοθεί πουθενά στήριξη, γιατί νομίζω και εγώ εισηγούμαι ότι αυτό είναι το καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν ελεύθερα τους δικούς τους δημάρχους . Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις. Σε κάποιες περιοχές όπως εδώ στη Λευκάδα έχουμε δώσει στήριξη στον Θοδωρή Σολδάτο. Είναι μία ειδική περίπτωση την οποία αντιμετωπίζουμε εξειδικευμένα , αλλά δεν αποτελεί τον κανόνα αποτελεί μια ειδική περίπτωση.

lefkadapress.gr

«Άνοιξε» και επίσημα τον προεκλογικό του αγώνα το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)