ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Βροχή» τα ραντεβού στα κομμωτήρια του Αγρινίου – «Εποχή» προ πανδημίας

«Βροχή» τα ραντεβού στα κομμωτήρια του Αγρινίου – «Εποχή» προ πανδημίας

«Βροχή» τα ραντεβού στα κομμωτήρια του Αγρινίου – «Εποχή» προ πανδημίας

«Βροχή» τα ραντεβού στα κομμωτήρια του Αγρινίου – «Εποχή» προ πανδημίας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως ενόψει των εορτών η κίνηση στα κομμωτήρια θυμίζει την προ covid  εποχή. Τι αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηρόπουλου

Αναλυτικά το δημοσίευμα; 

«Ουρές» σχηματίζονται αυτές τις ημέρες σε κομμωτήρια και κουρεία, αλλά και σε κέντρα αισθητικής, στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Γυναίκες και άνδρες εδώ και δύο περίπου εβδομάδες σπεύδουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους, ώστε η γιορτή των Χριστουγέννων να τους βρει με ευπρεπή εμφάνιση.

Αν και οι μεγάλες λίστες στα κομμωτήρια και τα κουρεία για περιποίηση, κούρεμα, βάψιμο μαλλιών κλπ προκύπτουν συνήθως πριν τα Χριστούγεννα, αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ μετά το ενδιαφέρoν ατονεί τελείως και τα κομμωτήρια επανέρχονται στους φυσιολογικούς ρυθμούς τους.

Οι «ουρές» πριν τα Χριστούγεννα δημιουργούνται, διότι τότε επιλέγουν κυρίως οι γυναίκες να επιμεληθούν περισσότερο την εμφάνισή τους, καθώς αν βάψουν τα μαλλιά τους τότε, ακόμη και ο νέος χρόνος θα τις βρει περιποιημένες και αψεγάδιαστες.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας στα κομμωτήρια του Αγρινίου ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ίσως και λίγο νωρίτερα, τόσο από τις γυναίκες, όσο και από τους άνδρες. Σ’ αυτή την αύξηση το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 20% και των ανδρών στο 10%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές τις ημέρες σπάνια ακυρώνεται κάποιο ραντεβού, ως είθισται να συμβαίνει κατά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, ενώ πυκνώνουν τα ραντεβού τους και οι άνδρες, ακόμη και για μικρές περιποιήσεις, «φρεσκαρίσματα» στην κόμη τους, κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν εύκολα.

Φέτος, οι κομμωτές θυμήθηκαν εποχές προ covid-19, αν και διαπιστώνουν σε έντονο βαθμό πως πλέον ο κόσμος θέλει να περιποιηθεί την εμφάνισή του περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, θέλει δηλαδή να στηρίξει μέσα από τη διαδικασία αυτή την ψυχολογία του, κάτι που δεν ίσχυε σε τόσο μεγάλο βαθμό άλλοτε!

Μάλιστα, το χαρακτηριστικό αυτό εντοπίζεται ακόμη και σε άνδρες, των οποίων η προσέγγιση στην περιποίηση της κόμης τους κατά το παρελθόν δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το φαινόμενο αυτό που φέτος φαίνεται πως έχει παρουσιαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Αγρινίου και Περιχώρων και Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης του κλάδου Μαρία Σωτηροπούλου μιλώντας στη «Σ» τονίζει:

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Κομμωτών – Κομμωτριών και Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηροπούλου

«εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ίσως και τρείς, υπάρχει σχετική αύξηση στην επισκεψιμότητα του κόσμου στα κομμωτήρια. Πιστεύω πως αυτές τις ημέρες οι άνθρωποι που έρχονται σε μας θέλουν να αισθανθούν κάτι διαφορετικό και η ωραία εικόνα τους δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά. Η ανανέωση της εικόνας τους τονώνει τον κόσμο, τη σκέψη του και τη διάθεσή του. Μέσα από τις συζητήσεις με τους πελάτες μας βλέπουμε πως το έχουν ανάγκη ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους να αισθανθούν καλύτερα και ωραιότερα.

Η ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας στα κομμωτήρια για την αλλαγή κουρέματος και χρώματος μαλλιών για τις γυναίκες εκτιμώ πως ανέρχεται στο 20%, ενώ το ποσοστό των ανδρών εκτιμώ πως ανέρχεται στο 10%. Η ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας διαρκεί κυρίως μέχρι και τα Χριστούγεννα, την παραμονή τους, ενώ μετά την Πρωτοχρονιά αυτή η πορεία «χάνεται» και αυτό αφορά τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Φέτος ο κόσμος έχει ανάγκη ψυχολογικά την περιποίηση του μετά από όλα όσα ζήσαμε και ζούμε, οικονομική κρίση, covid, ενεργειακή κρίση. Με τη σειρά μας εμείς για να στηρίξουμε τον κόσμο, αλλά και την δουλειά μας, διατηρούμε τις ίδιες τιμές, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα υλικά μας έχουν αυξηθεί, όπως αυξήθηκαν όλα τα προϊόντα και τα καύσιμα. Αυτές τις ημέρες τα ωράριά μας είναι διευρυμένα και συνεχόμενα, από τις 09:00 μέχρι και στις 21:00, ώστε να προλάβουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των πελατών μας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πρωτοποριακό project  του Δήμου Αγρινίου – Πάνω από 2.000 σπίτια με δωρεάν ρεύμα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ