«Βροχή» οι καταγγελίες και τα πρόστιμα - Κατάχρηση στο Αγρίνιο με τις διαφημιστικές σημαίες και stand

Κατάχρηση στο Αγρίνιο με τις διαφημιστικές σημαίες και stand. «Βροχή» οι καταγγελίες και τα πρόστιμα σύμφωνα με την εφημερίδα "Συνείδηση", η οποία τονίζει πως μετά τον covid-19 η κατάσταση με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων ή ακόμη και θέσεων στάθμευσης με διαφημιστικές σημαίες, stand κλπ εκτροχιάστηκε. Τι αναφέρει η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Αντωνία Σκιαδά

«Βροχή» οι καταγγελίες και τα πρόστιμα - Κατάχρηση στο Αγρίνιο με τις διαφημιστικές σημαίες και stand

Κατάχρηση στο Αγρίνιο με τις διαφημιστικές σημαίες και stand. «Βροχή» οι καταγγελίες και τα πρόστιμα σύμφωνα με την εφημερίδα "Συνείδηση", η οποία τονίζει πως μετά την  Covid-19 η κατάσταση με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων ή ακόμη και θέσεων στάθμευσης με διαφημιστικές σημαίες, stand κλπ εκτροχιάστηκε. Τι αναφέρει η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Αντωνία Σκιαδά.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:   

Ανέκαθεν οι διαφημιστικές σημαίες και τα διαφημίστηκα stand υπήρχαν στο Αγρίνιο και στην πορεία των πεζών, εντός και εκτός κέντρου, αλλά κυρίως μετά τον covid-19 η κατάσταση εκτροχιάστηκε, με τη Δημοτική Αστυνομία να προβαίνει σε συστάσεις καθημερινά και να βεβαιώνει πρόστιμα.

Μια από τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι η επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων και η επιβολή προστίμων σε περίπτωση αυθαίρετης και μη αδειοδοτημένης χρήσης αυτών από αντικείμενα (σημαίες-σταντ-καφάσια-εμπορεύματα-γλάστρες και τραπεζοκαθίσματα) που καθιστούν απροσπέλαστα τα πεζοδρόμια και τις πλατείες.

Σκοπός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να διατηρεί τους κοινόχρηστους χώρους ελεύθερους για την διέλευση των πεζών, των ατόμων με παιδικά καρότσια και αναπηρικά αμαξίδια, να ενημερώνει τους επαγγελματίες για το τι ακριβώς ισχύει βάσει νόμου και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλει πρόστιμα.

Η Αντωνία Σκιαδά

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας Αντωνία Σκιαδά μιλώντας στη «Σ» για το φαινόμενο που καθημερινά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις τονίζει: «Eπιτρέπεται η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου με άδεια σε δύο κατηγορίες: η πρώτη είναι τα τραπεζοκαθίσματα και η δεύτερη είναι τα εμπορεύματα σε καταστήματα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της προσόψεως αυτών και εφόσον το υπόλοιπο του πεζοδρομίου είναι 1,60μ. (όπου στο πλαίσιο της έκδοσής της οι επαγγελματίες ενημερώνονται αναλυτικά για το τι επιτρέπεται και για το τι όχι από το νόμο). Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εμπορευμάτων, επιγραφών σταντ, διαφημίσεων, σημαιών, πάνω σε δέντρα, κιγκλιδώματα ή στύλους ήτοι απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση εμποδίζει την απρόσκοπτη και ελεύθερη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και του αστικού εξοπλισμού που έχει εγκαταστήσει ο Δήμου. Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβλήθηκαν αρκετά πρόστιμα που αφορούν αυθαίρετες και μη αδειοδοτημένες καταλήψεις δρόμων, πεζοδρομίων από την υπηρεσία. Ο σκοπός μας ως Δημοτική Αστυνομία δεν είναι η επιβολή προστίμου, αλλά να αντιληφθούν όλοι πως πρέπει να ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και για την ελεύθερη διέλευση των πολιτών από κάθε σημείο».

Το πρόστιμο για την κάλυψη κοινόχρηστων χώρων από διάφορα αντικείμενα όπως stand, διαφημιστικές σημαίες κλπ. ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως  συχνά επαγγελματίες «εξαφανίζουν» τις σημαίες αυτές και τα σταντ για αρκετό καιρό και μετά τα επαναφέρουν!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι καταγγελίες πολιτών για τα διαφημίστηκα stand, τις διαφημιστικές σημαίες και για διάφορες άλλες λανθασμένες τακτικές κατάληψης πεζοδρομίων, θέσεων στάθμευσης κλπ, με την δημοτική αστυνομία να παρεμβαίνει.

Βέβαια, το στοίχημα είναι να αντιληφθεί ο καθείς το κοινό καλό και να προτάξει αυτό, για να βελτιωθεί έτσι σταδιακά η κατάσταση, η οποία όλο και περισσότερο δυσκολεύει, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό.

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Η προκλητική ζωή μελών της συμμορίας του Αγρινίου – Μέλος έκανε κλοπές από… δέκα ετών!