ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΒρήκαμε σε ποιον ανήκει το 84% των ληστειών και των κλοπών! Εύγε!

Βρήκαμε σε ποιον ανήκει το 84% των ληστειών και των κλοπών! Εύγε!

Βρήκαμε σε ποιον ανήκει το 84% των ληστειών και των κλοπών! Εύγε!

Άκρως ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάποια ΜΜΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφάσισαν να δημοσιεύσουν αυτό που συζητιέται κατά κόρον εκεί που μαζεύονται οι ειδήσεις για να πάνε προς το κοινό για κατανάλωση: ότι η παραβατικότητα σε αδικήματα όπως κλοπές, ληστείες και εισβολές σε σπίτια είναι θέμα μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας σχεδόν αποκλειστικά!

Το αναφέρουμε αυτό γιατί είναι σχεδόν φετίχ το ζήτημα καθώς κατεβλήθη μια μεγάλη προσπάθεια εδώ και χρόνια να μην αναφέρονται καθόλου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όσων εγκληματούν, να μένουμε δηλαδή στο “αλλοδαπός-ημεδαπός” και μέχρι εκεί! Να μην μας νοιάζει ότι στο “ημεδαπός” έχει συμμετοχή κατά τεράστιο ποσοστό μια κοινωνική ομάδα που είναι μεταξύ του 5% και του 8% του πληθυσμού(προς το παρόν).

Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, λοιπόν, 84% όσων Ελλήνων εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις είναι Ρομά!

Το 71% των εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν το 2021 στη χώρα μας αποτελούνταν από Ρομά! Γεωργιανοί, Αλβανοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί ακολουθούν ασθμαίνοντας! Ας σκεφτεί, εκτός των άλλων, κανείς τι σημαίνουν όλα ακόμη και για τις φυλακές!

Μιλάμε για ένα τρομακτικό κοινωνικό ζήτημα που δεν τολμά κανείς να το πιάσει στην σωστή του διάσταση μάλλον από τρόμο!

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στη σχετική της έκθεση: «Οι ομάδες αυτές (των Ρομά) είναι κατά κύριο λόγο μερικά ιεραρχικές και τα μέλη τους έχουν, ως επί το πλείστον συγγενικές (ή/και φιλικές) σχέσεις μεταξύ τους. Αυτό φαίνεται βέβαια ξεκάθαρα και από την παρουσίαση των Ρομά που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Οι περισσότεροι έχουν το ίδιο επώνυμο ή και άλλα κοινά στοιχεία»…
Μιλάμε, με άλλα λόγια, για μια βαθιά ριζωμένη κοινωνική διάρθρωση και νοοτροπία.

Τι πρωτοβουλίες μπορούν να ληφθούν για κάτι τέτοιο; Ποια καμπάνια θα μπορούσε να γίνει ώστε να πάψει να θεωρείται κάτι σαν “δικαίωμα” για κάποιους η κλοπή και η διάρρηξη, κάτι σαν επιβεβαίωση ενηλικίωσης, περίπου σαν το αυτοκίνητο που συχνά οδηγείται χωρίς δίπλωμα από τα 12 και τα 14 έτη;

Εφημερίδα «Συνείδηση»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ