ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΒρετανία: Πέθανε ο βουλευτής που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Βρετανία: Πέθανε ο βουλευτής που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Βρετανία: Πέθανε ο βουλευτής που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από την επιθεση με μαχαίρι που δέχτηκε νωρίτερα έξω από εκκλησία ο βουλευτής των Συντηρητικών Σερ Ντέιβιντ Άμες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ψηφοφόρους του στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο βουλευτής φέρεται ότι έχει δεχθεί αρκετές μαχαιριές, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα.

Ο συντηρητικός βουλευτής εκπροσωπεί το Southend West στο Έσεξ και εκλέγεται από το 1983. Η επίθεση έγινε sστην εκλογική του περιφέρεια, στην εκκλησία Belfairs Methodist στο Leigh-on-Sea, σύμφωνα με το Sky News, που προσθέτει ότι έλαβε τις πρώτες βοήθειες, αν και ασθενοφόρο βρίσκεται στο σημείο. Η κατάσταση του βουλευτή παραμένει άγνωστη.

Σε σύντομη δήλωση η αστυνομία του Έσεξ ανακοίνωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη. «Μας κάλεσαν μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι στο Roadd North λίγο μετά τις 12.05μμ. Ένας άνδρας συνελήφθη λίγο μετά και δεν ψάχνουμε κανέναν άλλον».

Το περιστατικό εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των βουλευτών, που συναντούν ψηφοφόρους στα πολιτικά τους γραφεία. Το 2016, η βουλευτής των εργαωικών Τζο Κοξ μαχαιρώθηκε θανάσιμα από ακροδεξιό τρομοκράτη.

Ο Άμες, 69 ετών, είναι γνωστός βουλευτής που πάντως ποτέ δεν κατείχε θέση σε υπουργείο ή σε σκιώδη υπουργική κυβέρνηση κατά την 38χρονη πορεία του στη Βουλή.

Πηγή: protothema.gr

Ημερίδα με θέμα «Τρίτη Ηλικία – Αγαπώ Ζωή – Φροντίζω την Υγεία μου» με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr