ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΒρετανία: Η μάσκα επιστρέφει στα Μέσα Μεταφοράς

Βρετανία: Η μάσκα επιστρέφει στα Μέσα Μεταφοράς

Βρετανία: Η μάσκα επιστρέφει στα Μέσα Μεταφοράς

Η εξάπλωση της υποπαραλλαγής του κορωνοιού, «Αρκτούρου» στην Βρετανία έχει προκαλέσει συναγερμό στης υγειονομικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην «Γηραιά Αλβιόνα» οι επιστήμονες ζητούν από τους πολίτες να φορούν οπωσδήποτε μάσκα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς η υποπαραλλαγή έχει αρχίσει να ανεβαίνει σε κρούσματα στη χώρα.

Καθημερινά εντοπίζονται τουλάχιστον 40 κρούσματα και σύμφωνα με την Daily Mail υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι ο αριθμός σύντομα θα αυξηθεί δραματικά. Ηδη μάλιστα υπάρχουν και πέντε θύματα στα οποία εντοπίστηκε η υποπαραλλαγή.

Ηδη οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν δεχτεί κρούσεις να εντατικοποιηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στους πολίτες, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν πως μπορεί ο «Αρκτούρος» να είναι πιο ήπιος, ωστόσο εξαπλώνεται εύκολα.

Ο καθηγητής Π. Γκρίφιν του πανεπιστημίου του Λιντς, προτρέπει τους πολίτες να κάνουν τεστ με την «παραμικρή αφορμή αν είναι αναγκαίο», ενώ ζητά από κυβέρνηση και υπαλλήλους μπαίνουν σε απομόνωση αν δεν νιώθουν καλά.

«Αυτό ίσως μοιάζει με πισωγύρισμα στα περσινά, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και υπάρχει κόσμος που υποφέρει» ανέφερε.

«Αν δεν δράσει άμεσα η κυβέρνηση, άτομα με νοσήματα θα πρέπει να πάρουν προληπτικά μέτρα και ιδανικά να αποφεύγουν επαφές με άλλους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο «Αρκτούρος» εντοπίζεται σε ποσοστό 2.3% των κρουσμάτων στην Βρετανία, όπου μόνο στα βορειοανατολικά δεν έχει βρεθεί κάποια περίπτωση νόσηση της υποπαραλλαγής.

Ανεπίσημα νούμερα κάνουν λόγο για 70.000 κρούσματα covid-19 σε καθημερινή βάση τις τελευταίες εβδομάδες. Παρά την ανησυχία πάντως για την εξάπλωση του «Αρκτούρου» , οι ειδικοί σχολιάζουν πως δεν «συντρέχει λόγος για πανικό».

Πηγή: iefimerida.gr

BBC: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μετά το σκάνδαλο για το διορισμό του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ