ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΒρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Με πολλές απουσίες η επαναλειτουργία

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Με πολλές απουσίες η επαναλειτουργία

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Με πολλές απουσίες η επαναλειτουργία
  • Περίπου το 30% των παιδιών στο Αγρίνιο δεν προσήλθαν
  • Πολλές οι απουσίες και στους παιδικούς σταθμούς του Μεσολογγίου

Άνοιξαν και πάλι χθες οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στη χώρα, όπως και στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, περιοχές που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Σε αντίθεση με τους μαθητές των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self τεστ μία φορά την εβδομάδα τελικά, αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο σκοπός του υπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Στον αντίποδα όμως ο επικεφαλής της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου αναφέρει πως οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σύμφωνα με διασταυρωμένες της «Σ» πληροφορίες αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι «λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών τα παιδιά και τα βρέφη δεν θα υποβάλλονται σε self τεστ. Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορονοϊού, προστατεύουμε τους οικείους μας, γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου δήλωσε: «εκτός από δύο τμήματα, το νηπιαγωγείο του 8ου και το βρεφικό του Αγίου Κωνσταντίνου που δεν λειτουργούν, τα υπόλοιπα τμήματα ξεκίνησαν κανονικά, καταγράφοντας όμως μείωση ως προς την συμμετοχή της τάξεως του 30%. Οι γονείς δηλαδή επέλεξαν να μην φέρουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Το προσωπικό κάνει ως οφείλει τα self τεστ, ενώ οι περισσότεροι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου. Επίσης, ήδη είχαμε ενημερώσει τους γονείς, αν διαπιστώσουν πως το παιδί τους είναι αδιάθετο να μη το φέρνουν στον παιδικό σταθμό. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τα παιδιά μας, την υγεία τους και την δημόσια υγεία και ελπίζουμε πως θα βελτιωθεί η κατάσταση».

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο Μεσολόγγι, στο οποίο βάση διασταυρωμένων πληροφοριών οι γονείς και εκεί σε μεγάλο ποσοστό επέλεξαν να μην πάνε στο σχολείο τους μικρούς μαθητές. Ενδεικτική είναι η εικόνα σε παιδικό σταθμό στον οποίο από τα 10 παιδιά μόλις 3 προσήλθαν, ενώ η αρχή σε γενικότερο επίπεδο έγινε ομαλά και χωρίς προβλήματα, τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στο Μεσολόγγι.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Ο Τζαβάρας δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ, λόγω Πανεπιστημίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr