ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα Νεα“Βρέχει” κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων στο λιμάνι του Μύτικα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

“Βρέχει” κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων στο λιμάνι του Μύτικα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

“Βρέχει” κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων στο λιμάνι του Μύτικα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου κ. Φίλιππου Σαμαλέκου, η αστυνομία Βόνιτσας ήρθε στο λιμάνι του Μύτικα και κόβει σωρηδόν κλήσεις με ταυτόχρονη αφαίρεση πινακίδων, σε όσους παράνομα έχουν παρκάρει στα μπαστούνια του λιμανιού του Μύτικα, παρά την εμφανή και σε πλήθος σήμανση απαγόρευσης που υπάρχει.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ., στην τηλεφωνική του επικοινωνία επισήμανε στην Αστυνομία τους σοβαρούς λόγους ασφαλείας που δημιουργούνται στο λιμάνι του Μύτικα απ’ όλη αυτή την άναρχη κατάσταση, μιας και δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα αν τυχόν υπάρξει μία φωτιά στο λιμάνι, λόγοι υγείας μιας και πολύ συνάνθρωποι μας άρρωστοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν την συγκοινωνία για Κάλαμο και Καστό ή επιστρέφοντας να αποβιβαστούν, δεν μπορεί να προσεγγίσει επίσης ασθενοφόρο και λόγοι απρόσκοπτης μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών σε Κάλαμο και Καστό και για επιστροφή.
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας ανταποκρίθηκε άμεσα και μπράβο του και πάνω από πενήντα αυτοκίνητα που είχαν καταλάβει ασφυκτικά τον χώρο λιμένα Μύτικα, αυτή την στιγμή βρίσκονται με κλήσεις στα παρμπρίζ και χωρίς πινακίδες. Παρών ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα.
Το διαχρονικό πρόβλημα στο λιμάνι του Μύτικα, που κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή και τότε θα έχουμε εισαγγελικές έρευνες, γιατί εκεί κάηκε κόσμος και γιατί εκεί ασθενής πέθανε στην αποβάθρα, επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο ασθενοφόρο.
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, αν πολύ τακτικά έρχεται και κάνει την ίδια δουλειά, εκτιμούμε ότι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι πάρα πολλοί είναι από την περιοχή και βρίσκονται απέναντι στα νησιά, θα βάλουν μυαλό και θα σταματήσουν να το κάνουν αυτό. Μπορεί πολύ απλά να πηγαίνουν στο 20 στρεμμάτων ελεύθερο πάρκινγκ που υπάρχει σε μόνο 250 μέτρα απόσταση από το λιμάνι.
Αν δεν διορθωθούν, πολύ απλά ο Δήμος Ξηρομέρου θα έχει βρει ένα σημαντικό έσοδο από τις κλήσεις. Ήδη με την σημερινή κίνηση, κοντά στα 2.000 € θα μπουν στα ταμεία του Δήμου, μιας και οι κλήσεις με νομοθετική ρύθμιση δεν σβήνονται πλέον.

Σχετικό ποστάρισμα στο Facebook του Προέδρου της Ε.Π.Ζ.:

«Ο Έλληνας θέλει το αυτοκίνητο ακόμη και μέσα στο σπίτι του εάν είναι δυνατόν. Πλήρης κατάληψη και αποκλεισμός του λιμένα Μύτικα από αυτοκίνητα, το ατομικό συμφέρον και προσωπική ευκολία πάνω από το κοινό συμφέρον, τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εάν αποβιβαστεί ένας ασθενής από Κάλαμο, το ασθενοφόρο δεν θα έχει πρόσβαση, εάν έχουμε φωτιά η πυροσβεστική δεν θα μπορεί να περάσει, εάν θες να πας μια βόλτα με τα παιδιά αδύνατο… Νοοτροπία χρεωκοπίας…»

mytikaspress.gr

«Βούλιαξαν» οι πλαζ της Αμφιλοχίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr