Βραβείο Μπότση στον Παναγιώτη Κακούρη με καταγωγή από το Αρχοντοχώρι

O Παναγιώτης Κακούρης, στέλεχος με μακρά πορεία στον τομέα του οικονομικού ρεπορτάζ, μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας της «Ναυτεμπορικής», τιμήθηκε στα Βραβεία Μπότση. Η διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας αποτελεί καταξίωση για τον Παναγιώτη Κακούρη, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της δημοσιογραφίας, εργαζόμενος από το 1987 ως οικονομικός συντάκτης.

Ταυτόχρονα αποτελεί επιβεβαίωση της συνεισφοράς του στην εδραίωση της αξιοπιστίας της οικονομικής εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική» τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο από τη θέση του ως οικονομικού συντάκτη (από το 1994) όσο και από τη θέση του αρχισυντάκτη, που υπηρετεί την τελευταία πενταετία.

H απονομή του βραβείου έγινε από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), παρουσία κορυφαίων στελεχών της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που τιμά σταθερά με την παρουσία του τη συγκεκριμένη τελετή μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Στην 36η απονομή των Βραβείων Μπότση βραβεύθηκαν οι: Άγγελος Αθανασόπουλος, Ελένη Μπιλιάλη, Ιωάννα Μάνδρου, Κάτια Μακρή,  Σπυριδούλα Σπανέα και Νίκη Λυμπεράκη, ενώ τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους: Γιάννη Πευκιανάκη, Γιώργο Μασσαβέτα, Εύα Νικολαΐδου, Ρίτα Ηλία Νάστου, Τίνα Σγουροπούλου, Αρη Γάτο, Μάνο Σταραμόπουλο, Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, Γιάννη Κοτσιφό, Νίκο Στέφο, Γιώργο Γαβαλά, Χάρη Ξύδη, Γιάννη Κορομβόκη, περιοδικό ΝΑΥΣ, Μιχαήλ Αραμπατζόγλου.

Ειδικά βραβεία δόθηκαν στους: Βραβείο Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ – Έλενα Βαρίνου, Βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ – Πάνος Κακούρης και Αλέξανδρος Λιδωρίκης, Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρος Τζανετάκος, Βραβείο Περιφερειακού Ρεπορτάζ Θώμη Παληού, Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς Μαρία Σαμολαδά, Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών Γιάννης Ανδριτσόπουλος, Βραβείο “Βλάσσης Σωκρατίδης” Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, Βραβείο της Ενωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου – Δημήτρης Κασμιρλής και “Σαμιακόν Βήμα”, Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας – Αννα Μπουσδούκου.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου σημείωσε ότι «η αποκαλυπτική δημοσιογραφία είναι αυτή που κυριαρχεί και πρέπει να κυριαρχεί». «Άνθρωποι, όπως ο Νάσος Μπότσης, οι ιδρυτές της εφημερίδας Απογευματινή, αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου. Εάν η αποκαλυπτική δημοσιογραφία κυριαρχούσε, ενδεχομένως τα προβλήματα που κρύβουμε κάτω από το χαλί να φαίνονταν ξεκάθαρα. Γι’ αυτήν την αποκαλυπτική δημοσιογραφία θυσιάζονται εκατοντάδες συνάδελφοί μας στα πεδία των μαχών και σε δύσκολες περιοχές. Γι’ αυτήν την αποκαλυπτική δημοσιογραφία δέχονται σχεδόν καθημερινά πιέσεις οι συνάδελφοί μας» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Πάρεμβαση Καραγκούνη για τον Άγριλο – Κυβερνητικό κλιμάκιο έρχεται στην Αμφιλοχία