ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Βραδυφλεγής βόμβα» τα αποτελέσματα στα τεστ covid – Ανεπίτρεπτη καθυστέρηση

«Βραδυφλεγής βόμβα» τα αποτελέσματα στα τεστ covid – Ανεπίτρεπτη καθυστέρηση

«Βραδυφλεγής βόμβα» τα αποτελέσματα στα τεστ covid – Ανεπίτρεπτη καθυστέρηση
  • Επί μια εβδομάδα εκκρεμούσαν οι απαντήσεις από 180 τεστ που είχα αποσταλεί από το νοσοκομείο Αγρινίου
  • Ο χρόνος της έκδοσης των αποτελεσμάτων των τεστ από τις ΚΟΜΥ έχει πλέον παγιωθεί στις τέσσερις ημέρες
  • Ποιοι είναι οι λόγοι των καθυστερήσεων  

Καθυστερήσεις στις απαντήσεις των τεστ covid έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Αγρινίου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει κατά πολύ το λειτούργημα των γιατρών και να παρατείνεται η αγωνία των εξεταζόμενων και όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται να αποτελεί «βραδυφλεγής βόμβα».

Ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων έχει αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και αυτό είναι σε βάρος, τόσο των γιατρών που αντιμετωπίζουν καθημερινά τη λαίλαπα του ιού, όσο και όλων αυτών που πραγματοποιούν τεστ και πρέπει να είναι άμεσα ενήμεροι για το αποτέλεσμα, ώστε να προστατέψουν την υγεία τους και την υγεία των δικών τους ανθρώπων!

Στην περιοχή του Αγρινίου, όπως και σε όλη την Ελλάδα, τα τεστ covid διεξάγονται από το νοσοκομείο, αλλά και από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Για μια εβδομάδα εκκρεμούσαν οι απαντήσεις από 180 τεστ, τα οποία διεξήχθησαν στο νοσοκομείο Αγρινίου, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, παρά μόνο τις πρώτες μέρες που ξεκίνησαν τα τεστ, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός!

Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν η έλλειψη αντιδραστηρίων στο νοσοκομείο στο Ρίο, το οποίο δέχεται τα τεστ του νοσοκομείου Αγρινίου. Ωστόσο, προχθές λύθηκε το πρόβλημα και ήδη άρχισε η διαδικασία να «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς!

 

«Το νοσοκομείο Αγρινίου αποστέλλει τα δείγματα για τα τεστ του κορονοϊού στο νοσοκομείο στο Ρίο. Σχεδόν για μια εβδομάδα η καθυστέρηση των απαντήσεων των τεστ που στέλναμε άγγιζε και τις 5 ημέρες, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι απαντήσεις από 180 τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί. Αντίστοιχη καθυστέρηση δεν είχε προκληθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, παρά μόνο τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε η διεξαγωγή τεστ, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός. Συνήθως η μεγαλύτερη καθυστέρηση είναι το πολύ δύο ημέρες όταν μάλιστα μεσολαβεί και Σαββατοκύριακο, ενώ αρκετές φορές μας αποστέλλουν τα αποτελέσματα σε 12 ώρες. Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως ενημερωθήκαμε, ήταν η έλλειψη αντιδραστηρίων. Τα αντιδραστήρια είναι πολύτιμο και αναγκαίο «εργαλείο» στα χέρια των γιατρών αυτή την εποχή με αποτέλεσμα όλοι να επιθυμούν να έχουν περισσότερα αντιδραστήρια στα νοσοκομεία και στα εργαστήρια και αυτό ισχύει για τους πάντες που κάνουν αυτή τη δουλειά εντός και εκτός χώρας» τόνισε ο Πρόεδρος των Ιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου Κωνσταντίνος Μπακόπουλος.

Ταυτόχρονα τεστ covid διεξάγονται και από τις ΚΟΜΥ στο Αγρίνιο, όπου και εκεί παρατηρείται καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων και μάλιστα η ο χρόνος της καθυστέρησης έχει παγιωθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Συντονιστή των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο Κώστα Ποσονίδη: «η καθυστέρηση πλέον έχει παγιωθεί στις 4 ημέρες, ενώ στο παρελθόν τα αποτελέσματα των τεστ τα είχαμε στις 2 το πολύ 3 ημέρες. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι διότι υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας στα εργαστήρια, καθώς αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται ανά την Ελλάδα. Τα τεστ των ΚΟΜΥ αποστέλλονται στα κεντρικά του ΕΟΔΥ στην Αθήνα και από εκεί διανέμονται στα εργαστήρια, τα οποία δέχονται τεστ από όλη την Ελλάδα. Το ιδανικό θα ήταν τα αποτελέσματα των τεστ να βγαίνουν την ίδια ημέρα, ώστε να γίνεται αν χρειαστεί λ.χ. άμεσα η απομόνωση ενός ασθενούς και να ξεκινάει άμεσα η ιχνηλάτηση, αλλά αυτό δεδομένων των συνθηκών είναι αδύνατον να συμβεί. Στο Αγρίνιο τα τεστ έχουν αυξηθεί πολύ σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση, ενώ έχουμε φτάσει να στείλουμε στον ΕΟΔΥ μόνο σε μια ημέρα 200 τεστ, καθώς κάνουμε συνεχώς τεστ και σε διάφορες δομές, ανεξαρτήτως αν το πρόγραμμα των επισκέψεών μας σε διάφορες δομές δεν είναι εβδομαδιαίο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των συνθηκών, ώστε να προλαμβάνουμε κάθε πιθανό κρούσμα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση  

Επείγουσα παρέμβαση Καρβέλη για τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr