ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΒουλή: Κόντρα Στίγκα – Κατρίνη «για το κόμμα Κασιδιάρη»

Βουλή: Κόντρα Στίγκα – Κατρίνη «για το κόμμα Κασιδιάρη»

Βουλή: Κόντρα Στίγκα – Κατρίνη «για το κόμμα Κασιδιάρη»

Κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρο των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε «να εφαρμοστεί επιτέλους από την Κυβέρνηση ο νόμος απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη».

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, «έχουμε πλέον ξεκάθαρα ενδείξεις, αλλά και ομολογίες, για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος, που παραπέμπει στον προφυλακισμένο Κασιδιάρη» και δεν μπορεί «η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό όταν υπάρχει και σχετική νομολογία του ΣτΕ»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας χαρακτήρισε «θλιβερά και δυσώδη τα όσα είπε κατά του κόμματός του». Αναρωτήθηκε, «εάν ο κ. Κατρίνης είναι δικαστής ή εισαγγελέας» και πρόσθεσε «υπάρχει καμία απόφαση; Τι έχει στα χέρια του και μιλάει έτσι». Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να τολμάνε για χρηματοδοτήσεις και κλεμμένα λεφτά, όταν το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ χρωστάνε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες. Αυτό, μόνο που το λέμε είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό όταν κάποιοι μπαίνουν μέσα στα σπίτια, σπάνε πόρτες και κατάσχουν σπίτια».

Πρώτα, είπε ο κ. Στίγκας «το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ντρέπεται για τα αίσχη που έχει κάνει» και συμπλήρωσε «προφυλακισμένοι από τους Σπαρτιάτες δεν υπάρχουν, ούτε υπάρχουν κρυφοί αρχηγοί. Προφυλακισμένοι υπάρχουν από το ΠΑΣΟΚ, που έχουν φάει τα σπλάχνα αυτής της χώρας, με μίζες, προμήθειες, με ευρωπαϊκά κονδύλια, πακέτα Ντελόρ, τα πάντα. Το ΠΑΣΟΚ τα έχει κάνει αυτά, όχι οι Σπαρτιάτες, επομένως στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάτε για σχοινί». Ο κ. Στίγκας υποστήριξε πως «οι Σπαρτιάτες δεν ντρέπονται για τίποτα. Ενοχλήθηκαν επειδή είδαν ότι παρά τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα πάλι έχουμε διατηρήσει την συνοχή μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτή την χώρα. Οδηγίες όμως, αυτού του τύπου, δεν δεχόμαστε από ανθρώπους που έχουν καταστρέψει και καταληστέψει την χώρα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης απάντησε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών λέγοντας ότι «από τα ίδια τα δημοσίως λεχθέντα του κ. Στίγκα περί Greek Mafia και κυκλωμάτων που επηρεάζουν ή διαμορφώνουν απόψεις είναι εμφανές – και για μας είναι αδιαπραγμάτευτο όπως κάναμε και στα πρώτα νομοσχέδια που ήρθαν στην Βουλή- ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται κόμματα που είναι εμφανές ότι έχουν σύνδεση με ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί από τις βουλευτικές εκλογές ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Για αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση και να εγγυηθούν ότι εδώ δεν θα επιτρέψουμε στο ναό της Δημοκρατίας, άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη να νομίζουν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα με έναν τρόπο ανοίκειο, που δεν περιποιεί τιμή στην Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αντέτεινε ότι «ο κ. Κατρίνης επιμένει να το παίζει δικαστής. Κατήγορος, ανακριτής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο» και τον παρέπεμψε «να πάει να ψάξει στις Βρυξέλλες, στις βαλίτσες με τα χρήματα της κυρίας Εύας Καϊλή που προέρχεται από το κόμμα του». Οι Σπαρτιάτες είπε «δεν έχουν να κρύψουν τίποτα μεμπτό, ούτε να φοβηθούν. Όλα τα εξήγησα σήμερα στην κυρία Εισαγγελέα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

enikos.gr

Σπαρτιάτες: Οι βουλευτές τους τα… γυρνάνε και τώρα δηλώνουν πιστοί στον Στίγκα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ