Βουλή: Άρση της ασυλίας των 11 Σπαρτιατών - Ανοίγει ο δρόμος για τη Δικαιοσύνη

Την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας.

spartiates

Την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 286 βουλευτές εκ των οποίων οι 285 ψήφισαν υπέρ της άρσης και μόλις ένας καταψήφισε.

Τον λόγο αρχικά στην Ολομέλεια πήρε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας ο οποίος επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, επιτιθέμενος συνολικά στα ΜΜΕ και στα κόμματα. «Οι ολετήρες του έθνους δεν μπορεί να είναι δικαστές Σπαρτιατών και να λένε ότι είμαι αχυράνθρωπος και πως εξαπατήσαμε το εκλογικό σώμα. Μα πως το κάναμε; Είπαμε ψέματα; Μας στήριξε ο Κασιδιάρης όπως θα μπορούσε οποιαδήποτε άλλο κόμμα. Κοροϊδέψαμε κάποιον; Έγινε κάτι κρυφά; Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Πού είναι το έγκλημα; » αναρωτήθηκε και υπογράμμισε προς τα κόμματα ότι αν «δεν τους φτάνει η χρηματοδότησή μας που διακαώς τη θέλετε πεταχτείτε στις Βρυξέλες να πάρετε καμία βαλίτσα από τη Ε. Καϊλή ή στη ΝΔ να πάνε στη Γερμανία που είναι η αγαπημένη σας Siemens».

Επανερχόμενος στα περί καθοδήγησης από τον Η. Κασιδιάρη, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει δείξει ποτέ κάτι τέτοιο. «Το ποιος χειραγωγείται κοιτάξτε τους εαυτούς και πολιτικούς αρχηγούς σας. Δεν μοιάζω με κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς εδώ μέσα. Τιμώ τα παντελόνια που φορώ και δεν θα δεχόμουν να εκτελώ εντολές. Δεν θα κορόιδευα και δεν θα εξαπατούσα τον λαό όπως κάνουν σχεδόν όλοι». Υποστήριξε, δε, πως αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το ηθικό μου οι μακελάρηδες κάνουν λάθος, καθώς «η χώρα χρειάζεται κοινωνική επανάσταση από πολίτες ψυχωμένους με έγνοια να υπηρετήσουν λαό και έθνος. Επανάσταση ήθους και αξιοπρέπειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσα γράφει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν βασίζονται σε αποδείξεις αλλά σε εικασίες στο πρόσωπό του. «Ουδέποτε στη ζωή μου καθοδηγήθηκα από κάποιο τρίτο. Έπραττα πάντα στη βάση των ηθικών μου πεποιθήσεων. Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα, η συμπεριφορά και οι πράξεις μου δεν έχουν προσβάλει κανέναν σας. Σαν άνθρωπος πιστεύω στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Το να βρίσκομαι σήμερα εδώ βάσει των αναφορών ότι λαμβάνω οδηγίες από αλλού και προσπαθούν να με ανατρέψουν ως πρόεδρο με θλίβουν βαθύτατα. Διαταράσσεται η οικογενειακή μου ζωή όταν δημοσιογράφοι αποκαλούν ναζιστικό μόρφωμα τους Σπαρτιάτες».

Από την πλευρά του ο Χ. Κατσιβαρδάς προέτρεψε την Ολομέλεια να υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του και υποστήριξε ότι έχουν στοχοποιηθεί με αβάσιμα στοιχεία. «Όταν έλαβα γνώση ότι ο Κασιδιάρης θα υποστηρίξει το κόμμα είπα καλοδεχούμενη. Ουδέποτε είχα οργανική σχέση ούτε με τη Χρυσή Αυγή ούτε με το κόμμα Ελλήνων. Αμιγώς επαγγελματική ήταν η σχέση μου με τον Η. Κασιδιάρη. Το αδίκημα εξαπάτησης εκλογέων είναι αβάσιμο γιατί ο λαός γνώριζε ότι ψηφίζει κόμμα με τον Ηλ. Κασιδιάρη. Το αδίκημα προβλέπει εξαπάτηση του εκλογέα ότι ήρθαμε χειραγωγούμενοι από εκείνον και εξαπατήσαμε ή με αθέμιτη απόκρυψη για να παραπλανήσουμε ψηφοφόρους. Το αδίκημα αυτό στενά νομικά δεν ευσταθεί ως προς την αντικειμενική του υπόσταση γιατί απαιτεί δόλο επί σκοπό», είπε.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του δήλωσε και ο Πέτρος Δημητριάδης. « Δεν πιστεύω στην βουλευτική ασυλία, ο βουλευτής δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Πείτε ότι θέλετε, κωλοτούμπας δεν θα γίνω ποτέ. Η δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει ούτε τα ΜΜΕ ούτε τα καφενεία και να μη παραβιάζετε τεκμήριο αθωότητας», προσέθεσε.

Πηγή: ethnos.gr