ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΗ Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Δεκτή έγινε η αίτηση της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε συμμετείχαν 238 βουλευτές. «Υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Μπογδάνου τάχθηκαν 237 βουλευτές. Ένας βουλευτής ψήφισε «κατά». Ουδείς ψήφισε «παρών».

Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε την άρση της ασυλίας του και υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως «πριν από κάποια χρόνια, κυρία η οποία διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού, υπουργείου υψίστης συμβολικής σημασίας, θεώρησε σκόπιμο, παράλληλα με αυτό, να διατηρεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημίγυμνες φωτογραφίες της. Το ημίγυμνος, ημίγυμνη, ημίγυμνο, είναι ένα επίθετο της ελληνικής γλώσσας το οποίο αν ανοίξει οποιοσδήποτε ένα ελληνικό λεξικό, θα δει ότι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν γυμνός». Την ίδια εποχή ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκε το ενημερωτικό site, meaculpa.gr.

«Το συγκεκριμένο site αναπαρήγαγε ένα δημοσίευμα, το οποίο έπαιξε σε πλειάδα άλλων site με τίτλο “η ημίγυμνη νέα γραμματέας” του συγκεκριμένου υπουργού. Ως εκ τούτου, η κυρία μήνυσε μια σειρά από ενημερωτικά sites. Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου site ήμουν εγώ», ανέφερε ο βουλευτής.

«Μήνυση για τη δημιουργία εντυπώσεων»
Ανέφερε πως ότι η μηνύτρια κατέθεσε τη μήνυση πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, και συνεπώς σήμερα κρίνεται η αίτηση άρσης ασυλίας του διότι ο Κανονισμός είναι σαφής πως εφόσον η μήνυση έγινε πριν εκλεγεί κάποιος βουλευτής, η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την άρση ασυλίας.

«Παρά το γεγονός ότι μια σχετική μήνυση έχει περάσει από το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως, έχει πάει στο αρχείο χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, σήμερα ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρηθήκαμε και βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας, ξερά, μιας πολιτικής σκοπιμότητας», τόνισε ο Κ. Μπογδάνος.

Ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του, ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν αυτή τη «γελοία κατηγορία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, να καταπέσει η κατηγορία» όπως λέει.

Στη συνέχεια σχεδιάζει να ασκήσει και εκείνος τα μέσα που του δίνει ο νόμος ώστε να αποζημιωθεί καταγγέλλοντας απόπειρα συκοφάντησης και διασυρμού του.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: in.gr

Μεσολόγγι: Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος ενημερώνει για το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr