ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΒουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Βουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Βουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς

Χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στην Βουλγαρία, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον Έλληνα σκιέρ τα ίχνη του οποίου έπειτα από χιονοστιβάδα ενώ έκανε σκι στη Βουλγαρία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, άλλοι τρεις Έλληνες ήταν μαζί του και κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο. Στην επιχείρηση εντοπισμού του Έλληνα σκιέρ μετέχουν 25 διασώσεις μαζί με 4 εκπαιδευμένους σκύλους.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας που κατάφερε να γλυτώσει. Ο ακριβής αριθμός των ατόμων στην πληγείσα περιοχή παραμένει ασαφής, πιστεύεται ότι υπήρχαν τέσσερις Έλληνες υπήκοοι κατά τη στιγμή της χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Βουλγαρία η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία συμβουλεύει τα άτομα να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.

Οι προσπάθειες έρευνας συνεχίζονται καθώς οι διασώστες κάνουν αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να διασώσουν το αγνοούμενο άτομο που έχει παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ