ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομια«Βοήθεια στο Σπίτι»: 50 εκατ. για τη λειτουργία του

«Βοήθεια στο Σπίτι»: 50 εκατ. για τη λειτουργία του

«Βοήθεια στο Σπίτι»: 50 εκατ. για τη λειτουργία του

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τη συνέχιση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, με τη σύμβαση να ολοκληρώνεται την 31η Μαΐου 2021.

Το συνολικό ποσό της εν λόγω χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών ανέρχεται στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ (50.000.000€).

Η καταβολή των πόρων στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την περαιτέρω διάθεσή τους προς τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταβληθούν τα λειτουργικά κόστη των εμπλεκόμενων δομών για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», θα πραγματοποιηθεί σε τρείς (3) δόσεις. Η Α΄ δόση θα αποτελεί το 75% του προβλεπόμενου στην προηγούμενη παράγραφο ποσού, ενώ η Β΄ δόση, το 17% και η Γ΄ θα αποτελέσει το 8% του ανωτέρω προβλεπόμενου συνολικού ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα στο οποίο, σημειωτέον, οι εργαζόμενοι παρότι εργάζονται έως και 18 συναπτά έτη αλλά παραμένουν συμβασιούχοι, έχει αναδειχθεί σε κομβικό από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών για την εξυπηρέτηση των δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, ασθενείς κλπ.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα είχαν καταγγείλει ότι είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι για αρκετούς μήνες. Παράλληλα έκαναν λόγο για «έλλειψη βασικών και αναγκαίων υλικών για τη λειτουργία των  Δομών, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα  αυτοκίνητα και το κυριότερο ότι τελούμε  κάτω από καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας παραμένοντας όμηροι επί σειρά ετών (18 χρόνια)». Η καταγγελία είχε γίνει με αφορμή σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, που πρόκρινε το πρόγραμμα για την βοήθεια των ηλικιωμένων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές: «Σας καλούμε, όντας έτοιμοι για άλλη μια φορά να  βοηθήσουμε τη κοινωνία και να στηρίξουμε προστατευτικά τον κάθε αδύναμο πολίτη απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, να λάβετε σοβαρά τα προβλήματα μας , και   να προβείτε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την  έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4-5 μήνες, να δρομολογήσετε επιπλέον προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων καθώς από τις 3.700 που ήμασταν, πλέον είμαστε 2900, και να δρομολογήσετε άμεσα το μόνιμο πλαίσιο λειτουργίας  που τόσο επιτακτικά η ίδια η ζωή «φωνάζει». Η αναγνώριση όλων των συμβάσεών μας ως αορίστου χρόνου, φαίνεται πως προτάσσεται πάλι περισσότερο παρά ποτέ ως αναγκαία και αυτονόητη!!!!», τονίζουν χαρακτηριστικά.

aftodioikisi.gr

Γεωργαντάς: Έγγραφα από το ΚΕΠ με κούριερ στο σπίτι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr