ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΒλέποντας και κάνοντας – και η αποτίμηση των μέτρων

Βλέποντας και κάνοντας – και η αποτίμηση των μέτρων

Βλέποντας και κάνοντας – και η αποτίμηση των μέτρων

Θα είχε νόημα εφόσον αφορούσε όλο το φάσμα της εστίασης καθώς έτσι και αποτελούσε ένα σημαντικό κίνητρο τόνωσης της κατανάλωσης, ενώ θα βοηθούσε σημαντικά και σε ό,τι αφορά την προσέλκυση τουριστών ειδικά φέτος που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει.

Με αυτά τα λόγια σχολιάζουν οι άνθρωποι της εστίασης τη μείωση του ΦΠΑ μόνο σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2020. Εκτιμούν ότι δεν θα περάσει στους καταναλωτές, γιατί οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί σημαντική ζημιά. Ενώ χαρακτηρίζουν άτολμα τα μέτρα της κυβέρνησης. Όλα βέβαια μένει να φανούν στην πορεία.

Πάντως αν δούμε συνολικά τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν και όχι μόνο για το χώρο της εστίασης, μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα θα ανακουφίσουν σε έναν βαθμό. Είναι ωστόσο ξεκάθαρο ότι αποτελούν μέτρα, που στόχο έχουν να συνδράμουν σε ορισμένο χρόνο και με ορισμένο τρόπο. Για να κριθεί συνολικά το εύρος της κρατικής παρέμβασης για τη στήριξη και ανάκαμψη της οικονομίας, θα πρέπει να δούμε και τα όσα θα ισχύσουν μετά από την περίοδο αυτή μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Καθώς εκεί θα έχει γίνει μία πρώτη αποτίμηση της αποτελεσματικότητας όσων σήμερα λαμβάνονται, αλλά και θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και για το εύρος της ζημιάς στην ελληνική οικονομία. Πολλά πράγματα, ακόμη και οι αποτιμήσεις των μέτρων, θα κυλήσουν με το βλέποντας και κάνοντας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr