ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΈνα συγκλονιστικό βιβλίο για τον αείμνηστο Σπύρο Μουστακλή παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι το Σάββατο (29/4)

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τον αείμνηστο Σπύρο Μουστακλή παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι το Σάββατο (29/4)

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τον αείμνηστο Σπύρο Μουστακλή παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι το Σάββατο (29/4)

Το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος» που έγραψε η χήρα του αείμνηστου αντισυνταγματάρχη με την έντονη αντιδικτατορική δράση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 6 το απόγευμα, στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μεσολόγγι.

“Έγραψα αυτό το βιβλίο με σκοπό να αποτελέσει βασικό εργαλείο για μελέτη και έμπνευση στους νεότερους αλλά και για να μην ξεχνάμε οι παλιότεροι. Καθώς πλησίαζε η ώρα της οριστικής έκδοσης τόλμησα να εμπλουτίσω αυτόν το βιογραφικό τόμο με περισσότερα ντοκουμέντα (επιστολές, τηλεγραφήματα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ποιήματα, έργα τέχνης, φωτογραφίες κ.λπ.) που θα προσδίδουν ένα χαρακτήρα πιο “προσωποπαγή”.

Μέσα από αυτό το “καλειδοσκόπιο” θέλησα να ενώσω τη φωνή μου με αυτές των ανθρώπων που γνώρισαν και έζησαν τον Σπύρο Μουστακλή επιδιώκοντας, “να ξανακουστεί” η δική του φωνή”, αναφέρει για το βιβλίο της η  Χριστίνα Δημητρακάκη-Μουστακλή.

Ο Σπύρος Μουστακλής συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού ως ταγματάρχης και ήταν από τους ελάχιστους στρατιωτικούς που αντιστάθηκαν έμπρακτα στη Χούντα.  Συνελήφθη στις 22 Μαΐου του 1973 και βασανίστηκε απάνθρωπα  για περισσότερες από 45 ημέρες στα κρατητήρια του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

 

ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Η ανακοίνωση: 

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι.Π. Μεσολογγίου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Δημητρακάκη Μουστακλή, χήρας του Αντισυνταγματάρχη, υπό τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τίτλο: «Σπύρος Μουστακλής ένας Ελεύθερος  Πολιορκημένος»

Πρόκειται για τη βιογραφία του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υπήρξε σπάνιο παράδειγμα ανένταχτου δημοκράτη αξιωματικού και κατέστη σύμβολο της αντίστασης έναντι του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967.

 

ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος ο οποίος θα μιλήσει για το βιβλίο ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Επίσης για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρώην Υπουργός και δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο Αντιστράτηγος ε.α Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού κ. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο Ιστορικός, Υπεύθυνος Αρχείων Μουσείου Μπενάκη κ. Τάσος Σακκελαρόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. Ηλίας Μαγκλίνης ενώ θα συμμετέχει και η κα. Ναταλία Μουστακλή.

Το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής ένας Ελεύθερος  Πολιορκημένος» θα διατίθεται στο κοινό από τον εκδότη στις 29 Απριλίου 2023 στο Ξενοδοχείο Liberty.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6995302125.

ΔΙΕΚ Μεσολογγίου: Επίσκεψη του τμήματος Αισθητικής στην Έκθεση BEAUTY – ΑΝΟΙΞΗ 2023

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ