ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤα βιβλία αλλάζουν χέρια

Τα βιβλία αλλάζουν χέρια

Στις 18/12 η παράδοση των βιβλίων

Τα βιβλία αλλάζουν χέρια

Το Δίκτυο Στήριξης των Μαθητών του Αγρινίου με την συμπαράσταση 10 επιπλέον φορέων πραγματοποίησε ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίων για να δηλώσει την παρουσία του και την προσπάθεια που κάνει στον χώρο της εκπαίδευσης. Σε ποια θέματα που ταλανίζουν της μαθητική κοινότητα έχει εστιάσει 

 

Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι παιδικών βιβλίων και βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, συνοδευόμενο από πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές που βρέθηκαν στο σημείο.

Διοργανωτής ήταν το Δίκτυο Στήριξης των Μαθητών του Αγρινίου με την υποστήριξη της Β ΕΛΜΑ, της Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου «Τριχωνίδα», της Επαγγελματικής Επιστημονικής Επιτροπής Τεχν. Εκπ/σης Μηχανικών, της Επιτροπής Παιδείας Αυτοδ/κης Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση» με επικεφαλής τον κ Δημήτρη Τραπεζιώτη, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Μουσικό Σύλλογο «Ορφέας», τον Σύλλογο Εκπ/κων Λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου, τον Σύλλογο Κομμωτών Κομμωτριών Αγρινίου, τον Σύλλογο Τριτέκνων Αγρινίου και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αγρινίου.

Το ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι ήταν η πρώτη δράση του δικτύου στην πόλη, αλλά η κα Χριστοφορούλα Λιάτσου, ως εκπρόσωπος του Δικτύου Στήριξης των Μαθητών του Αγρινίου στην εν λόγω εκδήλωση, μίλησε για την προσπάθεια που κάνει γενικότερα το δίκτυο στον χώρο της εκπαίδευσης. Μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για τον εμβολιασμό των μαθητών, ελπίζοντας ότι το πρώτο δίμηνο του 2015 και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τον δήμο Αγρινίου να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα για τα παιδιά, καθώς υπάρχουν σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως με ποσοστό της τάξης του 30% και του 40% παιδιών που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο. Πέρσι σημειώθηκε επίσης επιδημία ιλαράς, μετά από τόσα χρόνια, σε νηπιαγωγεία που κινητοποίησε πολλά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πόλης. Η κα Λιάτσου αναφέρθηκε ακόμη στο έργο που προσφέρει το ΠΙΚΠΑ Αγρινίου ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών, παρά τα πολλά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, και ζήτησε βοήθεια και από άλλους φορείς ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Η παράδοση των βιβλίων μαζί με την ενημέρωση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/12 στις 09.00 μ.μ στο ξενοδοχείο Alexander.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr