ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΒίντεο – ντοκουμέντο: Όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς προέτρεπε να τηρηθούν τα μέτρα κατά της Covid-19

Βίντεο – ντοκουμέντο: Όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς προέτρεπε να τηρηθούν τα μέτρα κατά της Covid-19

Βίντεο – ντοκουμέντο: Όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς προέτρεπε να τηρηθούν τα μέτρα κατά της Covid-19

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο στο οποίο ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς απευθυνόμενος στους πιστούς, τους προέτρεπε να τηρήσουν του κανόνες υγιεινής για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού, δημοσιεύει  το onairnews.gr.

Το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό του 2020 επαναφέρεται στο προσκήνιο με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος του μακαριστού ιεράρχη ότι υπήρξε αρνητής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιεχόμενο του βίντεο αποδεικνύει ότι μερίδα Μέσων Ενημέρωσης αλλά και ορισμένοι “συκοφάντες” δεν είχαν ακούσει ποτέ τα μηνύματα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στο βίντεο,  προτρέπει τον κλήρο και τους πιστούς να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των υπεύθυνων και ειδήμονων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

” Όλοι μας με απόλυτη υπακοή και ακρίβεια, με σχολαστικότητα να τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής”, ήταν η έκκληση που είχε απευθύνει.

Είναι λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και, δεδομένου ότι οι Εκκλησίες θα ήταν κλειστές, απευθύνει έκκληση να “μεταβάλλουμε το σπίτι μας σε κατ’ οίκον εκκλησία”.

Δείτε το σχετικό βίντεο δεκάλεπτης περίπου διάρκειας:

Αγρίνιο: Χωρίς την καθιερωμένη πομπή o αυριανός Αγιασμός των Υδάτων στη δεξαμενή

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr