Βίντεο: Με ένα φλεγόμενο αχυρένιο ηφαίστειο αποχαιρετούν τον χειμώνα οι Ρώσοι

Οι Ρώσοι γιόρτασαν το λαϊκό φεστιβάλ Μάσλενιτσα βάζοντας φωτιά σε μια γιγαντιαία ξύλινη κατασκευή το Σάββατο (16 Μαρτίου) σε ένα υπαίθριο πάρκο τέχνης στην κεντρική…

20240317-reuters-russia2

Οι Ρώσοι γιόρτασαν το λαϊκό φεστιβάλ Μάσλενιτσα βάζοντας φωτιά σε μια γιγαντιαία ξύλινη κατασκευή το Σάββατο (16 Μαρτίου) σε ένα υπαίθριο πάρκο τέχνης στην κεντρική Ρωσία.

Το πάρκο τέχνης Nikola Lenivests στην Καλούγκα φημίζεται για την καύση τεράστιων ξύλινων κατασκευών για να γιορτάσει την έναρξη της άνοιξης, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο διαφορετικό θέμα γιορτής.

Φέτος, η κατασκευή ήταν αφιερωμένη στις δυνάμεις της φύσης, δήλωσε στο Reuters ο δημιουργός της κατασκευής με το όνομα «Μαύρο Βουνό», Konstantin Fominov.
«Πριν από αυτό χτίζαμε πάντα κάποιους πύργους, κάποιες γέφυρες, κάποια κάστρα. Αλλά ποτέ δεν χτίσαμε ένα αντικείμενο που να συνδέεται με τη φύση. Ήθελα λοιπόν να δείξω την έκρηξη του ηφαιστείου, όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή.»

«Κατασκευάζουμε ένα γιγαντιαίο αντικείμενο τέχνης, το καίμε και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ένα γλυπτό φωτιάς. Ζωγραφίζουμε με τη φωτιά.» δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου Ivan Polisskiy.

Η Μάσλενιτσα είναι μια ορθόδοξη χριστιανική παράδοση που πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα πριν από την ορθόδοξη Σαρακοστή. Γνωστή και ως εβδομάδα τηγανίτας ή εβδομάδα βουτύρου, η Μάσλενιτσα γιορτάζεται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία και παραδοσιακά σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα.

Πηγή: Reuters