Βίντεο: Εκατοντάδες Μεξικανοί σε μαζική σιέστα για την παγκόσμια ημέρα ύπνου

Οι Μεξικανοί απλώθηκαν σε στρώματα και μαξιλάρια την Παρασκευή (15 Μαρτίου), για να απολαύσουν μια μαζική σιέστα κάτω από τη σκιά του εμβληματικού Μνημείου της…

20240316-reuters-mexico2

Οι Μεξικανοί απλώθηκαν σε στρώματα και μαξιλάρια την Παρασκευή (15 Μαρτίου), για να απολαύσουν μια μαζική σιέστα κάτω από τη σκιά του εμβληματικού Μνημείου της Επανάστασης στην Πόλη του Μεξικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

Καθώς ο ήλιος βυθιζόταν κάτω από τον ορίζοντα νωρίς το βράδυ, οι νυσταγμένοι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια αναγκαία ώρα ξεκούρασης μαζί με μια συνεδρία διαλογισμού και ασκήσεων αναπνοής.

Ο μαζικός ύπνος, που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού, είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τη σημασία του επαρκούς ύπνου και συγκέντρωσε περισσότερους από 300 ανθρώπους που ανυπομονούσαν να κοιμηθούν.

Ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εκδήλωση θα ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους ώστε να απαιτούν περισσότερα διαλείμματα από τις εταιρείες τους προκειμένου να ξεκουράζονται καλύτερα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Το φετινό θέμα είναι “Ισότητα στον ύπνο για την παγκόσμια υγεία“, τονίζοντας τις ανισότητες στην ποιότητα του ύπνου σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Reuters