ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΒίλα Καζούλη: Το άγνωστο στρατηγείο των SS – Εκεί γυρίστηκε η «Υπολοχαγός Νατάσσα»

Βίλα Καζούλη: Το άγνωστο στρατηγείο των SS – Εκεί γυρίστηκε η «Υπολοχαγός Νατάσσα»

Βίλα Καζούλη: Το άγνωστο στρατηγείο των SS – Εκεί γυρίστηκε η «Υπολοχαγός Νατάσσα»

Για τους κάτοικους των Βορείων Προαστίων της Αττικής, η Βίλα Καζούλη αποτελεί το σύμβολο της αριστοκράτισσας των Αθηνών πόλης της Κηφισιάς. Ένα εκπληκτικού κάλους αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα των τελών του 19ου αιώνα.

Η Βίλα Καζούλη όμως έχει μακρά και γκρίζα ιστορία καθώς έχει στεγάσει το στρατηγείο των SS κατά την κατοχή και έχει χαρακτηριστεί μέχρι και στοιχειωμένη.

Στη Βίλα Καζούλη έχουν πραγματοποιηθεί και πολλά από τα γυρίσματα της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου «Υπολοχαγός Νατάσσα» με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην τελευταία κοινή τους εμφάνιση στο σινεμά.

Τα λιοντάρια – σύμβολο της έπαυλης και ο αστικός μύθος που τα συνοδεύει

Το 1985 τα δύο λιοντάρια που κοσμούν την είσοδο ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Κάποιοι ισχυρίζονταν πως είχαν κλαπεί και άλλοι πως εξαφανίστηκαν καθώς η Βίλα είναι στοιχειωμένη. Λίγα χρόνια αργότερα τα δύο λιοντάρια επέστρεψαν στην φυσική τους θέση καθώς όπως αποδείχτηκε είχαν πάει απλώς για συντήρηση.

Σήμερα στη Βίλα Καζούλη στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης γνωστό και ως Πράσινο Ταμείο.

Δείτε το βίντεο του UpStories με τη Βίλα Καζούλη από ψηλά

cnn.gr

Αλλαγή ώρας 2022: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια – Πότε θα καταργηθεί το μέτρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ