ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΤο βίντεο – αφιέρωμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τον Ασκληπιό Δημόγλου

Το βίντεο – αφιέρωμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τον Ασκληπιό Δημόγλου

Το βίντεο – αφιέρωμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τον Ασκληπιό Δημόγλου

Ο Έλληνας Αρχιμηχανικός της γέφυρας έφυγε από τη ζωή

Με ένα βίντεο – αφιέρωμα, αποχαιρετούν οι άνθρωποι της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου στον Ασκληπιό Δημόγλου, τον Έλληνα αρχιμηχανικό του έργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Στο βίντεο παρουσιάζονται σημεία ανέκδοτης συνέντευξης που είχε δώσει ο Έλληνας Αρχιμηχανικός της κατασκευής της Γέφυρας λίγα χρόνια πριν, με εμβόλιμες δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατά την περίοδο της οικοδόμησης της Ζεύξης.

Ο Ασκληπιός Δημόγλου, ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νεκροταφείο Κηφισιάς, γεννήθηκε στη Λειβαδιά τον Ιανουάριο του 1947 και έκανε σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εργάσθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας την περίοδο 1975-1980 σε έργα Πολιτικού Μηχανικού. Κατά το διάστημα 1980 έως 1986 διετέλεσε Διευθυντής στις θυγατρικές εταιρείες της Ε.Κ.Τ.Ε., “ΕΘΝΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.” και “ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Α.Ε.” στην υλοποίηση οικιστικού προγράμματος σε Ζώνες Ενεργού Πολεοδομίας στη Θράκη.

Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ», ως στέλεχος της οποίας συμμετείχε, από το 1993, σε όλες τις φάσεις εξέλιξης των διαπραγματεύσεων του Έργου της Ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, από τη δημοπράτηση μέχρι και την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης.

Συμμετείχε επίσης σε όλες σχεδόν τις δημοπρατήσεις των Μεγάλων Έργων με Συγχρηματοδότηση – Παραχώρηση, της ίδιας περιόδου.

Από το 1996 μέχρι και την ολοκλήρωση της Ζεύξης, είχε τις ιδιότητες του Αναπληρωτή Διαχειριστή και Αναπληρωτή Διευθυντή Έργου της “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ”.

Ασκληπιός Δημόγλου, χθες και τότε…

Ψήγματα ανέκδοτης συνέντευξης που είχε δώσει ο Έλληνας Αρχιμηχανικός της κατασκευής της Γέφυρας λίγα χρόνια πριν, με εμβόλιμες δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατά την περίοδο της οικοδόμησης της Ζεύξης.

Δημοσιεύτηκε από Mazi-gefyra στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

thebest.gr

Πατραϊκός και Κορινθιακός απροστάτευτοι ενόψει αλιευτικής περιόδου – Χωρίς σκάφη ταχείας καταδίωξης το Λιμεναρχείο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr