ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΒιασμός ανήλικης: Τι είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος για το τηλεφώνημα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Βιασμός ανήλικης: Τι είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος για το τηλεφώνημα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Βιασμός ανήλικης: Τι είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος για το τηλεφώνημα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Η νέα υπόθεση που συγκλονίζει, για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στο Ρέθυμνο από 10 -12 δράστες, ξεκίνησε από καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και ο Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” για το ιστορικό, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να σπάσει η σιωπή όλων όσων γνωρίζουν ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή εκείνοι που έκαναν τόσο κακό στο κορίτσι.

” Η κυρία έκλειγε, ήταν πολύ φορτισμένη, μάς έλεγε ότι έχει τύψεις και δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό που συνέβαινε αλλά φοβόταν τους δράστε ςπου φέρεται να είχαν δύναμη”, περιγράφει ο Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας για την ανώνμη καταγγελία του καλοκαιριού, που τελικά οδήγησε και στην πρώτη σύλληψη.

“Για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος έχουμε βρει με την αστυνομία τρόπο σύνδεσης από το τηλεφωνικό μας κέντρο απευθείας, αντί να στέλνεται αναφορά στον εισαγγελέα. Έτσι μίλησε με τη γυναίκα αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας αντί για κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο, αντλώντας κατάλληλες πληροφορίες.

Στη συνέχεια το Χαμόγελο του Παιδιού, κοινοποίησε Missing Alert για την εξαφάνιση του πατέρα και στηρίξαμε μητέρα και κόρη όταν εκείνος έθεσε τέρμα στη ζωή του, είπε ο κ. Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας στη συνέχεια:

“Στο Χαμόγελο του Παιδιού είναι σαφώς λιγότερες οι καταγγελίες συγκριτικά με τα 2.000 παιδιά που έπεσαν θύματα παραμέλησης και κακοποίησης πέρυσι, όπως και των 98 θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα και ζητάμε αυτοί που ξέρουν να πάρουν διακριτικά στο 1056. Δεν θα εκτεθούν, θα γίνει ανώνυμα καταγγελία, ώστε να βοηθήσουμε την αστνομία να πάνε φυλακή αυτοί που έκαναν κακό σε αυτό το πλάσμα και να μη βγαίνουν και να λένε ότι τα ήθελε”.

Η δευτερογενής κακοποίηση γίνεται με το να ανφεόμαστε με λεπτομέρειες για το τι γίνεται σε παιδί θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, το οποίο πρέπει να ξαναβγεί στην κοινωνία, τόνισε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Yπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ερευνούσε τους τελευταίους μήνες την ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο Χαμόγελο του παιδιού και αφορά υπόθεση στην οποία εμπλέκονται περίπου 10 -12 ενήλικοι άντρες από την περιοχή του Μυλοποτάμου, που φέρονται να εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά ανήλικη, ηλικίας σήμερα 15 ετών, ερχόμενοι σε σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας από το Πακιστάν 38 ετών, έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται ενώ ελέγχονται τουλάχιστον ακόμη 11 άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών Έλληνες για εμπλοκή στην υπόθεση. Όπως επίσης έγινε γνωστό ο πατέρας της 15χρονης έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: Ertnews – Εκπομπή “Συνδέσεις”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ