ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΒγάζουν… φλύκταινες όταν ακούν για Βόρεια Ήπειρο

Βγάζουν… φλύκταινες όταν ακούν για Βόρεια Ήπειρο

Βγάζουν… φλύκταινες όταν ακούν για Βόρεια Ήπειρο

Βγάζουν… φλύκταινες όταν ακούν για  Βόρεια Ήπειρο

Υπάρχει μια γνωστή συνομοταξία στην Ελλάδα που έχει το εξής πρόβλημα: όταν πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη εθνική μειονότητα και ειδικά αν αυτή διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, είναι αναφανδόν υπέρ. Μάλιστα, παρότι οι ίδιοι δεν δέχονται την ύπαρξη εθνοτήτων, ένας Τσεγκεβάρα ξεπηδά από μέσα τους κι ονειρεύεται αντάρτικο σαν εκείνο στα βουνά της Βολιβίας.

Τι Παλαιστίνιοι, τι Τσετσένοι, τι αντάρτες Ταμίλ στην Σρι-Λάνκα, με όλους είναι!

Μόνο για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Χιμάρα και την Δερβιτσάνη μην τους πεις! Α, εκεί “τα παίρνουν”(μερικοί και με την άλλη έννοια) άσχημα!

Αν πεις σε κανέναν τέτοιο τις λέξεις “Βόρεια Ήπειρος“, γυρίζει αυτόματα, αφήνει κάτω τον μεζέ από το τσίπουρο, σε κοιτάζει στραβά και σε διορθώνει: “δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος αλλά Νότια Αλβανία”!

Είναι παράξενο αλλά δεν τους πειράζουν καν οι Αλβανοί Τσάμηδες συνεργάτες των ναζί που διώχτηκαν κακήν κακώς και τώρα διεκδικούν περιουσίες στην… Πάργα. Ίσως γιατί ο ΕΛΑΣ κάποια στιγμή πήγε να τους στρατολογήσει αλλά δεν ήθελαν και διέφυγαν στην μαμά Τουρκία.

Το μόνο που τους πειράζει είναι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, κι αυτό παρότι είναι αναγνωρισμένη κοινότητα με δικαίωμα να φέρει τα εθνικά της σύμβολα.

Υπό την έννοια αυτή, η επίσκεψη Μητσοτάκη εκεί πάνω, μετά από 31 χρόνια που είχε να πάει Έλληνας πρωθυπουργός, έχει ήδη πετύχει. Έχει κάνει όλους αυτούς… Τούρκους!

Αν σκεφτείς ότι πήγε μαζί κι ο Πύρρος Δήμας… ακόμη περισσότερο!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Διασκεδάζει ανεπιτυχώς τις εντυπώσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ