ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟ Βενιζέλος στην Αγροτική Ένωση Αγρινίου

Ο Βενιζέλος στην Αγροτική Ένωση Αγρινίου

Ο Βενιζέλος στην Αγροτική Ένωση Αγρινίου

Ευχάριστο το κλίμα στην Ένωση Αγρινίου

Ο Βενιζέλος στην Αγροτική Ένωση Αγρινίου

Τι είπε για τον αγροτικό τομέα και ποιες στοχεύσεις έχει η παράταξή του για τον κλάδο αυτό

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αιτωλοακαρνανία. Το πρόγραμμά του περιελάμβανε επισκέψεις με στελέχη των αγροτικών ενώσεων Αγρινίου και Μεσολογγίου και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πριν την ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στις 06.00 το απόγευμα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας. 

Στην επίσκεψή του κ Βενιζέλου στην Ένωση Αγρινίου, όπου συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μόσχο Κορασίδη και τον υποδέχτηκε σύσσωμο το Δ.Σ, έγινε από τον πρόεδρό της κ Θωμά Κουτσουπιά μια παρουσίαση της Ένωσης για τις μέχρι και τις σήμερα δραστηριότητές της, καθώς και για το μελλοντικό πλάνο συνέχισης της ανάπτυξης και των δραστηριοτήτων της Ένωσης Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην συζήτηση που ακολούθησε η οποία περιστράφηκε γύρω από την άμεση ανάγκη που υπάρχει ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής, την εκπαίδευση του επιστημονικού αλλά και κρατικού προσωπικού που σχετίζεται με τον αγροτικό κλάδο, την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και το νέο παραγωγικό αναπτυξιακό πρότυπο της Ελλάδας, μέσω του οποίου η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να πρωταγωνιστήσει αφού διαθέτει όλες τις προδιαγραφές, και τις πλουτοπαραγωγικές προδιαγραφές, που απαιτούνται. Παράλληλα επισημάνθηκε η απουσία στοχευμένης αγροτικής πολιτικής, φέρνοντας ως παράδειγμα το άθλιο δίκτυο άρδευσης ολόκληρης της περιοχής, αλλά και του γεγονότος ότι η γη είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο και όχι εργαλείο παραγωγής.

Ειπώθηκαν τα θετικά της νέας ΚΑΠ όπου εξασφαλίστηκαν, όπως είπε ο κ Βενιζέλος, συνολικά 20 δις ευρώ για τους αγρότες με τηνέα ΚΑΠ, δηλαδή 3 δις ευρώ ετησίως. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης «Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει αύξηση της συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ της χώρας, από το 3 με 4% που είναι σήμερα στο 6 με 8%  με αιχμή τον αγροδιατροφικό τομέα. Εγγυόμαστε την αύξηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα πάνω από 10% με ευκαιρίες για την είσοδο νέων αγροτών, επιχειρηματιών και επιστημόνων Προωθούμε τη δημιουργία Εστιών Συντονισμού για τα ποιοτικά εθνικά προϊόντα (φέτα, ελιές, ψάρια, νωπά και μεταποιημένα φρούτα, βαμβάκι κ.λ.π), με στόχο την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στα 20 δις ευρώ» 

Στην συζήτηση και ενώ ο κ Κουτσουπίας ανέπτυξε και ανέλυσε εν συντομία όλες τις υπηρεσίες και τις κινήσεις της Ένωσης και μίλησε για την ΑΜΦΙΓΑΛ ο κ Βενιζέλος είπε ότι η πορεία της Ένωσης Αγρινίου είναι αξιόλογη και δείχνει ξεκάθαρα σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι δράσεις όπως και αυτή έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν καθοδηγητικά για ολόκληρη των χώρα. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Πηνελόπη Σιδηρά, κ Βασίλης Αντωνόπουλος, κ Γρηγόρης Τζαμαλής, κ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κ Γιώργος Χριστογιάννης, κ Παναγιώτης Τρυφιάτης και ο κΓρηγόρης Τζαμαλής. Επίσης, παρευρέθηκαν εκεί ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας, ο γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ Χρήστος Κωστακόπουλος, ενώ τον κ Βενιζέλο συνόδευε η βουλευτής κα Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr