ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΒάζει τα «χριστουγεννιάτικα» το Αγρίνιο – Φωταγωγείται ο διάκοσμος στις 24 Νοεμβρίου

Βάζει τα «χριστουγεννιάτικα» το Αγρίνιο – Φωταγωγείται ο διάκοσμος στις 24 Νοεμβρίου

Βάζει τα «χριστουγεννιάτικα» το Αγρίνιο – Φωταγωγείται ο διάκοσμος στις 24 Νοεμβρίου

Με πλούσια φωταγώγηση, χριστουγεννιάτικο χωριό, παγοδρόμιο, τρενάκι και σχεδόν 100 εκδηλώσεις κατά την εορταστική περίοδο στο Αγρίνιο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, ώστε οι πόλεις της χώρας να «φορέσουν τα γιορτινά» τους ενόψει Χριστουγέννων.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει καταφέρει να προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των δημοτών του, αλλά και δημοτών άλλων δήμων της περιοχής για το στολισμό του, που κάθε χρόνο επεκτείνεται, αλλά και για το πλούσιο πρόγραμμά του, στο πλαίσιο του οποίου «στήνεται» χριστουγεννιάτικο χωριό, παγοδρόμιο, carousel και κυκλοφορεί στους δρόμους του κέντρου το τρενάκι.

Από την ημέρα που θα φωταγωγηθεί η πόλη, την Βlack Friday (24/11/23) και έπειτα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου, οι οποίες αγγίζουν σχεδόν τις 100, και απευθύνονται σε μικρούς, εφήβους και μεγάλους.

H λάμψη της πόλης και του Δήμου ολόκληρου, που όλοι αγαπήσαμε από παιδιά και κατά τις προηγούμενες χρονιές θα σκορπίσει και φέτος χαμόγελα και τη «χριστουγεννιάτικη μαγεία» που όλοι έχουμε ανάγκη!

Ο αντιδήμαρχος ηλεκτροφωτισμού Ευθύμιος Γρίβας

Ο αντιδήμαρχος ηλεκτροφωτισμού Ευθύμιος Γρίβας μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

«Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να στολίσουμε και κάτι επιπλέον απ’ ότι είχαμε στολίσει την προηγούμενη χρονιά, τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά του Δήμου μας. Ο στολισμός είναι που αλλάζει την διάθεση του κόσμου και είναι η αρχή για το γιορτινό κλίμα, το οποίο φτιάχνει και την ψυχολογία όλων μας, σε συνδυασμό φυσικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου.

Τα λαμπιόνια που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά χιλιόμετρα, ενώ η φωταγώγησή τους, ως είθισται, γίνεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, την black Friday (24/11), ενώ η φωταγώγηση του δένδρου στην πλατεία Δημοκρατίας θα γίνει μεταξύ 09/12 και 12/12, εξαρτάται από τον καιρό, διότι το δένδρο τοποθετείται στην πλατεία συνήθως μετά τις 07 ή 08/12 και ο στολισμός του δεν παίρνει πάνω από δύο ημέρες.

Ανέκαθεν, όπως και φέτος, ο στολισμός ξεκινάει από τις περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης και μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ξεκινάει στο κέντρο. Παραδοσιακά ξεκινούμε από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τη  περιοχή του πάρκου και πίσω από αυτό, συνεχίζουμε στην περιοχή του γηπέδου του Παναιτωλικού και στην περιμετρική οδό και ύστερα ξεκινά ο στολισμός στο κέντρο, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη. Η αρχή του στολισμού έγινε περίπου στις 10/10 και συνεχίζουμε κανονικά μέχρι να στολιστούν και όλα τα χωριά μας.

Ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει 70 κοινότητες και πάντα τις στολίζουμε όλες. Στα χωριά μας ξεκινάμε τον στολισμό στο τέλος Νοεμβρίου και στολίζουμε τα χωριά πρώτα που ο Προστάτης Άγιός τους γιορτάζει.

Σκοπός μας είναι ο Δήμος να είναι «σημείο αναφοράς» για το φωτισμό του και το πρόγραμμά του και ο κόσμος να εισπράττει την ευχαρίστηση που προσφέρει πάντα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον στολισμό».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«Η προετοιμασία για τις γιορτές των Χριστουγέννων ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Θα διαθέτουμε, ως είθισται, πλούσιο πρόγραμμα το οποίο προσπαθούμε κάθε χρόνο να αναβαθμίζουμε.

Φέτος, όπως και πέρυσι, θα έχουμε σχεδόν 100 εκδηλώσεις που θα απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά και στους μεγαλύτερους. Κορυφαία εκδήλωση στο πλαίσιο των εορταστικών θα είναι η μεγάλη συναυλία που γίνεται κάθε χρόνο, όπως επίσης και το «Santa Run». Στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι και κοινότητες απ’ όλο το Δήμο Αγρινίου.

Στην παλιά Δημοτική Αγορά θα στολιστεί ένας χώρος στον οποίο θα γίνονται πολλές και διάφορες εκδηλώσεις σε διάφορα θέματα χριστουγεννιάτικα, στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή των πρώην σφαγείων θα «στηθεί» το χριστουγεννιάτικο χωριό, στο ποίο θα υπάρχει παγοδρόμιο και σειρά παιχνιδιών για μικρά παιδιά και εφήβους, αλλά και όσους θέλουν να νιώσουν παιδιά.

Στο κέντρο της πόλης θα «στηθεί» το carousel, ενώ στο πλαίσιο των ανταποδοτικών από τον επιχειρηματία που θα αναλάβει την υλοποίηση του χριστουγεννιάτικου χωριού θα υπάρχουν πολλές προσφορές.

Θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια για το χριστουγεννιάτικο χωριό σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία, θα υπάρχουν πακέτα προσφορών για σχολεία, για τις εκδρομές τους στο χριστουγεννιάτικο χωριό, αν το επιθυμούν, ενώ στο πλαίσιο των ανταποδοτικών για τον Δήμο θα υπάρχει στο κέντρο της πόλης και τρενάκι που καθ όλη την γιορτινή περίοδο θα περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, στο πλαίσιο των Χριστουγέννων θα στηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας οικίσκος στον οποίο σύλλογοι και φορείς θα μπορούν να διοργανώνουν το χριστουγεννιάτικο bazaar τους».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

     Αμβρακία Οδός: Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την παράδοση               

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ