ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΒασίλης Φωτάκης: Είναι ανεπίτρεπτο να εργαλειοποιούμε το προσωπικό του Δήμου

Βασίλης Φωτάκης: Είναι ανεπίτρεπτο να εργαλειοποιούμε το προσωπικό του Δήμου

Βασίλης Φωτάκης: Είναι ανεπίτρεπτο να εργαλειοποιούμε το προσωπικό του Δήμου

«Είναι εύκολο να χαϊδεύεις αυτιά, να είσαι αρεστός, όμως εδώ φτάνουμε να μιλάμε για καθαρή διαστρέβλωση γεγονότων! Ένα έγγραφο του ΥΠΕΣ που αφορά όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας επιχειρείται να παρουσιαστεί ως έγγραφο με μόνο αποδέκτη τον Δήμο Αγρινίου. Κατανοώ την αγωνία όλων, πάνω από όλα των υπαλλήλων, σε αυτή τη βάση όμως είναι ανεπίτρεπτο να εργαλειοποιούμε το προσωπικό του Δήμου για να δικαιολογηθούν συγκεκριμένες λογικές και ενέργειες που ακολουθήθηκαν».

Με αυτά τα λόγια ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αγρινίου σχολίασε το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου για σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων αναφορικά με το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων. Το αίτημα αυτό έγινε με αφορμή μια εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και όχι αποκλειστικά προς το Δήμο Αγρινίου, όπως διευκρινίζει ο Β. Φωτάκης.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε με νόημα : «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει ή υπήρξε αιρετός ή υπηρεσιακός παράγοντας που να λειτούργησε ως τροχοπέδη.Λύθηκαν αρκετά ζητήματα, οι υπερωρίες πλέον πληρώνονται στη βάση όσων οι πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν. Στόχευση της Δημοτικής αρχής είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος του Δημότη, προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και μόνο. Οι κανονιστικές διατάξεις δεν δύναται να παραλείπονται, ομοίως δεν παραβλέπονται και ενέργειες του παρελθόντος που συνέτειναν να καλλιεργείται κλίμα δυσμενές και να δεσμεύει μελλοντικές ενέργειες.

Το Δημόσιο Λογιστικό είναι ένα σύνολο κανόνων, και ως σύνολο κανόνων αποτελεί μέρος του Δικαίου, ε αυτό οφείλουμε να το έχουμε με το μέρος μας. Είμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με όλα (τα προβλήματα) και…θα κριθούμε για όλα!»

Εφημερίδα Συνείδηση

Απ. Κατσιφάρας: Τα βλέμματά μας, σταθερά στο Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr