ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΒασίλης Φεύγας στη “Σ”: «Είμαι ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα της κοινωνίας» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Βασίλης Φεύγας στη “Σ”: «Είμαι ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα της κοινωνίας» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Βασίλης Φεύγας στη “Σ”: «Είμαι ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα της κοινωνίας» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μία διαφορετική συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ

Μία διαφορετική από τις συνηθισμένες συνεντεύξεις, παραχώρησε στη «Σ» ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Βασίλης Φεύγας. Ο κ. Φεύγας, αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την πολιτική, τη θέση και το ρόλο της οικογένειας στο εγχείρημα αυτό καθώς και για την μεγάλη του αγάπη τον Μαραθώνιο.

Συνέντευξη στον Νίκο Αγγελόπουλο

Κύριε Φεύγα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είστε για πρώτη φορά υποψήφιος. Πόσο εύκολο ήταν να πάρετε αυτή την απόφαση και γιατί στην Αιτωλοακαρνανία;

Η απόφαση να αναμειχθώ με την ενεργό πολιτική ήρθε πολύ φυσικά. Μετά από μια  αυτόνομη και επιτρέψτε μου να πω επιτυχημένη επαγγελματική πορεία 20 χρόνων αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση. Η Αιτωλοακαρνανία ήταν μονόδρομος αφού είναι ο τόπος από τον οποίο κατάγομαι και μου έχει προσφέρει τόσα πολλά και τόσο απλόχερα. Η καταγωγή των γονιών μου είναι από το Βάλτο, μεγάλωσα όμως στο Αγρίνιο. Εδώ πήγα σχολείο, εδώ βρίσκονται οι συγγενείς και οι φίλοι μου. Οι πρώτες μνήμες, τα καλοκαίρια στο χωριό με τη γιαγιά και τον παππού, οι συμμαθητές και φίλοι στο Αγρίνιο, τα πρώτα παιχνίδια σταγηπεδάκια, σχέσεις που με ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

-Τι είναι αυτό που άλλαξε στη ζωή σας από τη στιγμή της απόφασής σας να ασχοληθείτε με την ενεργό πολιτική;

Σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος, τον οποίο περνούσα σε μεγάλο βαθμό με την κόρη μου.

-Είστε παντρεμένος και πατέρας μια κόρης. Συστήστε μας λίγο την οικογένειά σας και πείτε μας πως αντέδρασαν σε αυτή σας τη νέα ενασχόληση;

Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί σχεδόν 18 χρόνια. Έχουμε περάσει μαζί όχι μόνο εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές, τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές. Η κοινή μας επαγγελματική πορεία στο χώρο της επικοινωνίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να είναι προετοιμασμένη και να γνωρίζει ακριβώς τι συνεπάγεται η πλήρης ενασχόληση με την πολιτική. Εκεί που τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα είναι σε ότι αφορά τη κόρη μας, την Ελένη που σε λίγες μέρες γίνεται 10 χρονών και η οποία όπως προανέφερα στερείται πλέον μεγάλο κομμάτι χρόνου τον οποίο περνούσαμε μαζί. Παρόλα αυτά το αντιμετωπίζει με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολουθεί τις δημόσιες τοποθετήσεις μου και είναι ήδη πολύ αυστηρή μαζί μου. Μου έκανε εντύπωση τα περασμένα Χριστούγεννα σε ένα πολύ κακό σημείου του ορεινού οδικού δικτύου που γύρισε και μου είπε αυστηρά «εάν εκλεγείς θα πρέπει αυτός ο δρόμος να διορθωθεί. Από εδώ περνάνε καθημερινά μικρά παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους». Και δεν έχει άδικο. Η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι από τις μεγαλύτερες πληγές του νομού μας.

-Ο  Μαραθώνιος, πως προέκυψε στη ζωή σας; 

Λόγων των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και της καθιστικής ζωής που αυτοί συνεπάγονται κάποια στιγμή η ανάγκη για άσκηση είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Το τρέξιμο με ξεκουράζει και η προπόνηση για το Μαραθώνιο με βοήθησε να βάλω ένα στόχο και να μην τα παρατήσω. Έχω ήδη τερματίσει σε τρεις κλασσικούς Μαραθωνίους και με τη βοήθεια του Θεού το Νοέμβριο βάζω στόχο και για τον τέταρτο.

-Κύριε Φεύγα. Έχουμε συνηθίσει τους πολιτικούς να έχουν αυτό που λέμε έναν ξύλινο λόγο. Τι το νέο κομίζει η δική σας υποψηφιότητα;

Είμαι ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Ελεύθερος επαγγελματίας στα χρόνια της κρίσης μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που οι αρχές και οι αξίες ήταν το Α και το Ω. Αυτός που είμαι σήμερα θα είμαι και στην πολίτική μου σταδιοδρομία. Δεν πρόκειται να δείτε σε μένα τίποτε ξένο από αυτές τις αρχές και αξίες που διδάχτηκα. Θα δουλέψω για τον τόπο μας εφόσον οι συμπολίτες μας με εμπιστευθούν, από κει και πέρα θα εξακολουθείτε να με  βλέπετε να τρέχω Μαραθωνίους, να κάνω διακοπές με την οικογένεια μου ακριβώς όπως μέχρι σήμερα, να παίζω monopoly με την κόρη μου μέχρι τελικής πτώσης, να βλέπω τους φίλους μου… Το ήθος που πρεσβεύω στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή όλα αυτά τα χρόνια θα με ακολουθήσει και στην πολιτική μου σταδιοδρομία.

Με τον κουμπάρο του Κώστα Μπακογιάννη
Με την κόρη του
Ο Β. Φεύγας σε περιοδεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τρέχοντας σε Μαραθώνιο

Τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr