ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΒασίλης Φεύγας: Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ  

Βασίλης Φεύγας: Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ  

Βασίλης Φεύγας: Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ  

Την διαφορετική πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξεο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στον Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι:

  1. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα να φυλάξει με αποτελεσματικότερο τρόπο τα σύνορα μας και γι’ αυτό τον λόγο σχεδιάζει την πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων αλλά και την ενίσχυση των αρμόδιων φορέων με σύγχρονα τεχνικά μέσα, ώστε να μειωθείη παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα.
  2. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο προχωρά η επιτάχυνση της απονομής ασύλου σε αντίθεση με της αργές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που ίσχυαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Προχωρά σε κλειστές δομές ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχός, πιο αποτελεσματική αστυνόμευση σε σχέση με τα ανοιχτά κέντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων.
  4. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι επιστροφές, όσων δεν δικαιούνται άσυλο και θα ενταθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε μεγαλύτερο αριθμό το επόμενο χρονικό διάστημα.
  5. Ξεκίνησε η αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αντίθεση με την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας.Γι΄ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θεσπίσει ανταποδοτικά μέτρα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.
  6. Τέλος, με την τελευταία νομοθετική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση δείχνει την αποφασιστικότητα της να βάλει τάξη στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με την ανεξέλεγκτη δράση τους και την ανοχή που επικρατούσε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φεύγας καταλήγοντας τόνισε ότι στην υπόθεση του μεταναστευτικού ο ακραίος πολιτικός λόγος και οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο, καθώς όχι μόνο δεν προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα το επιδεινώνουν.

Σωκράτης Κωστίκογλου: Χρέος μας να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr