Βασίλειος Κωστέτσος: «Tο πρόβλημα των πολιτικών είναι η ομοφυλοφιλία και όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών»

Ο Βασίλειος Κωστέτσος τοποθετήθηκε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά κι για τις αντιδράσεις της κοινωνίας αλλά και στελεχών των κομμάτων γι’ αυτή την…

kostetsos-mati-aerovolo-500

Ο Βασίλειος Κωστέτσος τοποθετήθηκε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά κι για τις αντιδράσεις της κοινωνίας αλλά και στελεχών των κομμάτων γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

«Έτσι έπρεπε να γίνει, υποκειμενικά και αντικειμενικά. Είναι ένα θέμα που απασχόλει την κοινωνία μας που πρέπει να καλυφθεί νομικά και είναι κάτι παγκόσμιο. Δεν μπορεί να μην είναι στην Ελλάδα. Αυτό που έχω δει και που ακούω, και δη από πολιτικούς που έχουν εκλεγεί από τους πολίτες, βλέπω ότι το πρόβλημα των πολιτικών είναι η ομοφυλοφιλία και όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Και γενικά στην κοινωνία υπάρχει μία επανάσταση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα», είπε αρχικά.

Στο θέμα της παρένθετης μητέρας ανέφερε: «το να κάνεις παιδί με παρένθετη μητέρα σημαίνει ότι πρέπει να έχεις κάποια λεφτά. Θα πηγαίνουν θα κάνουν παιδιά στο εξωτερικό, θα τα εισάγουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Μαρακάκης, μίλησε για το ίδιο ζήτημα.

«Από τα αποδυτήρια είναι πολύ σύνθετο το θέμα. Ο γάμος των ανθρώπων ίδιου φύλου δε νομίζω ότι θα έρεπε να μας ενοχλεί. Βαθιά μέσα του ο Έλληνας είναι συντηρητικός σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο. Άρα, είτε έχει τις ευλογίες της Εκκλησίας είτε όχι, είναι υποκριτικό να μας ενοχλεί άνθρωποι του ίδιου φύλου να παντρεύονται. Είναι ταυτόσημο με το σύμφωνο συμβίωσης. Το ζήτημα είναι τι συμβαίνει με τα ζευγάρια που πιθανόν να θέλουν να έχουν στην οικογένεια, το οποίο βιολογικά δεν μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι, εκτός από την παράμετρο της παρένθετης μητέρας. Επειδή έχει ανέβει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης, υπάρχουν πολλά παιδάκια που βρίσκονται σε ιδρύματα, υπάρχουν πολλά ετερόφυλα ζευγάρια τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιοι γονείς, και περιμένουν και ”ξεροσταλιάζουν”», υπογράμμισε με τη σειρά του.

Και συνέχισε: «Να υπάρξει μία έρευνα για το πόσα παιδιά είναι σε ιδρύματα. Δεν θα αλλάξει κάτι αν μπουν στο κάδρο και τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι λάθος αυτή τη στιγμή, στη συζήτηση για την τεκνοθεσία να μπαίνει το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης. Υπάρχουν ήδη χιλιάδες ζευγάρια που δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά και σε αυτή τη φάση απλώς θα προστεθούν και τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν θα βοηθηθεί η διαδικασία της αποϊδρυματοποίησης».

Στη συνέχεια ο κ. Κωστέτσος τοποθετήθηκε αναφορικά με την αντίδραση μερίδας ανθρώπων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είναι τραγικό το να με ενοχλεί τι θα κάνει ο συνάνθρωπος μου. τους ενοχλεί η διαφορετικότητα, πολεμούν την διαφορετικότητα. Οι περισσότεροι στην Ελλάδα κρύβουν την διαφορετικότητά τους. Πρέπει να τελειώσουν αυτά τα στερεότυπα. Εμένα η μητέρα μου με μεγάλωσε με πολλή αγάπη. Υπάρχουν μητέρες που δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη και το έχουμε δει. Θα μπορούσα να μεταφέρω την αγάπη μου σε ένα παιδί. Το παιδί μου όμως δεν θα μπει στην κρεβατοκάμαρά μου, όπως εγώ δεν μπήκα στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου. είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας οι ομοφυλόφιλοι. Δεν αφορά στην εκκλησιά αυτό, είναι νομικό», τόνισε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας.